Utlandet mer populært enn hytta i vinterferien

<p>Vinterferie på fjellet i Norge kan være tipp topp om været er på din side. Likevel er det færre som legger ferien til fjellet i år i forhold til 2012, 2013 og 2014. Her fra Norefjell i 2014.</p>
Vinterferie på fjellet i Norge kan være tipp topp om været er på din side. Likevel er det færre som legger ferien til fjellet i år i forhold til 2012, 2013 og 2014. Her fra Norefjell i 2014. Foto: Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

1 av 4 nordmenn tar vinterferie i år. Nesten 40 prosent av disse drar til utlandet.

22 prosent av oss skal ta vinterferie i 2016. Av disse oppgir 38 prosent at de skal til utlandet og 34 prosent sier at de skal på hytta. Resten av de ferierende skal enten være hjemme, besøke venner og familie i Norge eller ha campingferie. Det viser den årlige befolkningsundersøkelsen gjennomført av Virke.

Les også: De beste stedene å være pensjonist i utlandet

Nord og vest til utlandet

I nord og vest er det flere som legger vinterferien til utlandet enn ellers i landet. 58 prosent av nordlendingene og 46 prosent av vestlendingene drar sørover.

– Vi ser at det er de av oss med den lengste og sureste vinteren her hjemme som aller helst søker til utlandet i vinterferien, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Reise Utland i Virke, i en pressemelding.

Les også: De mest populære tingene å gjøre i Norges storbyer

Vi vil tilbringe tid med familien

Formålet med å ta vinterferie er for de fleste (58 prosent) å tilbringe tid med familie og venner. 31 prosent vil bruke ferien på å utøve aktiviteter, mens 26 prosent vil dyrke egne interesser.

I 2016 planlegger norske husstander i snitt å bruke 45 800 kroner på reise. Det er mer enn i de fire foregående årene. Samtidig konkluderer Virke med at flere utenlandske turister kommer til Norge i år, delvis på grunn av en svak krone.

Les også: Reis Norge rundt for en billig penge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus