Utlandet mer populært enn hytta i vinterferien

Vinterferie på fjellet i Norge kan være tipp topp om været er på din side. Likevel er det færre som legger ferien til fjellet i år i forhold til 2012, 2013 og 2014. Her fra Norefjell i 2014.
Vinterferie på fjellet i Norge kan være tipp topp om været er på din side. Likevel er det færre som legger ferien til fjellet i år i forhold til 2012, 2013 og 2014. Her fra Norefjell i 2014. Foto: Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

1 av 4 nordmenn tar vinterferie i år. Nesten 40 prosent av disse drar til utlandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

22 prosent av oss skal ta vinterferie i 2016. Av disse oppgir 38 prosent at de skal til utlandet og 34 prosent sier at de skal på hytta. Resten av de ferierende skal enten være hjemme, besøke venner og familie i Norge eller ha campingferie. Det viser den årlige befolkningsundersøkelsen gjennomført av Virke.

Les også: De beste stedene å være pensjonist i utlandet

Nord og vest til utlandet

I nord og vest er det flere som legger vinterferien til utlandet enn ellers i landet. 58 prosent av nordlendingene og 46 prosent av vestlendingene drar sørover.

– Vi ser at det er de av oss med den lengste og sureste vinteren her hjemme som aller helst søker til utlandet i vinterferien, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Reise Utland i Virke, i en pressemelding.

Les også: De mest populære tingene å gjøre i Norges storbyer

Vi vil tilbringe tid med familien

Formålet med å ta vinterferie er for de fleste (58 prosent) å tilbringe tid med familie og venner. 31 prosent vil bruke ferien på å utøve aktiviteter, mens 26 prosent vil dyrke egne interesser.

I 2016 planlegger norske husstander i snitt å bruke 45 800 kroner på reise. Det er mer enn i de fire foregående årene. Samtidig konkluderer Virke med at flere utenlandske turister kommer til Norge i år, delvis på grunn av en svak krone.

Les også: Reis Norge rundt for en billig penge