USA gjenåpner for rutefly til Cuba

Leder for USAs transportdepartement Anthony Foxx og Cubas transportminister Adel Rodrigues viser fram avtalen som åpner for rutefly mellom de to landene. Foto: Alexandre Mangehini / Reuters / NTB scanpix
Leder for USAs transportdepartement Anthony Foxx og Cubas transportminister Adel Rodrigues viser fram avtalen som åpner for rutefly mellom de to landene. Foto: Alexandre Mangehini / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA og Cuba underskrev tirsdag en avtale som åpner for ruteflyginger mellom de to landene for første gang på mer enn 50 år.

I henhold til avtalen kan 110 rutefly daglig fly til destinasjoner på Cuba.

– I dag er en historisk dag for forholdet mellom USA og Cuba, sa USAs transportminister Anthony Foxx i Havanna, der han underskrev avtalen med sin cubanske motpart Adel Rodriguez.

– Dette er en ny epoke for transport mellom Cuba og USA, noe som vil bidra til å styrke båndene mellom våre to land, sa Rodriguez. Foreløpig går det bare charterfly mellom de to landene.

Les også: Snart kan du ta ferge fra Miami til Cuba

USA vil umiddelbart åpne for at amerikanske flyselskaper kan søke om å starte flyginger til Cuba. Dermed kan de første flyene være i rute i løpet av et par måneder.

Avtalen gjelder rutefly mellom hvilken som helst by i USA og hvilken som helst by på Cuba. Cuba skal etter hvert vurdere om de vil åpne opp for mer enn 110 daglige flyvinger.

Les også:

– Cubanere rørt til tåret av nytt forhold til USA

Turister flokker til Cuba før landet kan bli amerikanisert

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus