Hallingdal frir til skifrelste milslukere

Fra Votnedalen i Ål. Foto: Ål Utvikling
Fra Votnedalen i Ål. Foto: Ål Utvikling

Jobber iherdig for å klargjøre 2.000 kilometer med langrennsløyper til vinterferien

Vinterferien er ikke langt unna og i Hallingdal jobbes det for å sikre at skiglade tilreisende skal bli møtt av 2.000 kilometer med nypreparerte løyper. Enn så lenge tyder værmeldingene på at det skal bli godvær i klassisk påskestil, og vertskapet i regionen håper at bare bakker og miserable skiforhold i lavlandet gjør at flere velger å ta turen til fjells.

– Våre løypekjørere har jobbet på spreng for å klargjøre løypenettet til vinterferien. Her er det glitrende føreforhold – med trikkeskinner, skøytetraseer og mange lysløyper i alt fra lunt skogsterreng til mektig høyfjellsnatur, sier prosjektansvarlig Kari Grete Kleivstøl og prosjektleder Tove Sletto Medhus som fronter Hallingdal som en felles langrennsregion.

– Hallingdal er klar til å ta i mot byfolk som lengter etter skikkelig vinter og skiføre.

Les også: Etterlyser tips om hvorfor vi har vinterferie

(Saken fortsetter under)

Med sin sentrale beliggenhet midt mellom Oslo og Bergen, er Hallingdal et naturlig sted å reise når nordmenn har vinterferie. Foto: Ål Utvikling
Med sin sentrale beliggenhet midt mellom Oslo og Bergen, er Hallingdal et naturlig sted å reise når nordmenn har vinterferie. Foto: Ål Utvikling

Hallingdal på langs

Kleivstø forteller at løypene i Hallingdal er godt tilrettelagt for alle nivåer med gradering, skilting og merking. Hyppig løypekjøring som trackes med GPS gjør at du til enhver tid kan se løypestatus på nettsiden Hallingspor.no.

– For de som vil opp på høyfjellet og samtidig kan tenke seg å gå Hallingdal på langs, helt eller delvis, er det tre løyper å velge mellom. Den første er Hallingdalsløypa Sør fra Ustaoset til Norefjell, en sammenhengende høyfjellsløype på hele 138 kilometer.

– Hallingdalsløypa Nord går fra Myrland til Gol, og etter å ha krysset sivilisasjonen på Gol kan man fortsette nedover dalen ved å gå Eventyrløypa fra Kvanhøgd på Golsfjellet til Gulsvik, sier Kleivstøl.

Les også: Er skiboksen i boks til vinterferien?

(Saken fortsetter under)

Del av Hallingdalsløypa Sør, Sangefjell Ål. Foto: Ståle Dalseide
Del av Hallingdalsløypa Sør, Sangefjell Ål. Foto: Ståle Dalseide

Fremdeles ledige soveplasser

Hallingdal har gjennom de siste femti årene holdt på posisjonen som et av de mest populære områdene på Østlandet for skiturister og hyttefolk, mye takket være en snøsikker, lang sesong som strekker seg fra oktober til midten av mai.

Med ny regional satsing, ønsker Hallingdal nå å profilere seg om en av Europas beste langrennsregioner.

– Det er positivt at alle destinasjonene i Hallingdal nå ser nytteverdien av en felles profilering av langrennstilbudet vårt. På vår nye nettside, Hallingspor.no, legger vi ut oppdatert informasjon om løypeforhold, værmelding og overnattingstilbudet i regionen. Vi håper mange tar veien til fjells i vinterferien, sier Kleivstøl som samtidig opplyser at det fremdeles er overnattingsmuligheter for etternølere.

– Både i Ål, Hemsedal, Gol, Geilo, Nesbyen og Flå er det ledige senger å finne på hoteller og hytter.

Les også: Sprø alternativer til ski

Personvernpolicy