Reisemålene som gir frykt og mareritt

Her er ni reisemål som får deg til å skjelve i buksene. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er noen av klodens skumleste steder du kan legge ferien din til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange reisemål fortoner seg som rene paradis på jorden med frodig natur, imponerende omgivelser, rikt og variert dyreliv og imøtekommende lokalbefolkning. Men så har du de destinasjonene som frembringer gåsehud og virker å være hentet rett ut fra en grøsserhistorie eller en episode av TV-serien «The X-Files».

Les også: Spøkelset på Elingaard

Fra en japansk skog der over hundre mennesker henger seg årlig til verdens farligste vei i Bolivia, et rotteinfisert tempel og en øy der 160.000 mennesker ble sendt for å dø. Hvis du ønsker en ferie fullstendig utenom det vanlige, der snikende uhygge er din følgesvenn, så er dette stedene å reise til:

«Skjellettsjøen»

Da en britisk skogvokter kom over den frosne innsjøen Roopkund, omgitt av isbreer og snøkledde fjell i delstaten Uttarakhand i India i 1942, oppdaget han at den var full av menneskeskjelletter. Det er funnet over 200 levninger som alle stammet fra år 850 E.kr. og i 2004 kom forskere frem til at samtlige mest sannsynlig var blitt drept av en haglstorm av bibelske proporsjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommeren er den beste tiden på året dersom du vil avlegge «Skjellettsjøen» et besøk. Da smelter isen og beinrestene som ligger på bunnen av sjøen og langs kantene kommer til syne.

Les også: Dette hotellet er ikke for de med høydeskrekk

(Saken fortsetter under)

Om vinteren ligger Roopkund tilfrosset, men noen av skjelletene kan fremdeles ses ved bredden og opp langs kantene. Foto: Abhijeet Rane/Flickr


Skogen med de hengende lik

I tidligere tider ble det sagt at Aokigahara-skogen ved foten av Japans hellige fjell Mount Fuji var hjem for ånder og demoner. I dag er det dens tiltrekningskraft på selvmordskandidater som gjør området beryktet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden 1950-tallet har hundrevis av mennesker reist hit og hengt seg fra et av trærne, og på 1970-tallet var antallet lik så mange at myndighetene vedtok at skogen årlig skulle renses for døde kropper.

Det sies at flere enn hundre mennesker henger seg her hvert år, og buddhistmunker besøker skogen årlig for å utføre eksorsisme og bringe de dødes skrik til taushet og fred. Ved inngangen til skogen har myndighetene hengt opp skilter med budskap som «Livet er en gave» og «Tenk på familien din».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Her er verdens farligste flyselskaper

(Saken fortsetter under)

Aokigahara ligger ved foten av Mount Fuji. Mystisk gråting og klaging har blitt hørt her, og årlig tar over 100 mennesker livet sitt innenfor trærne. Foto: Guilhelm Vellut/Flickr


Romanias svar på Bermudatrianglet

På slutten av 1960-tallet tok en biolog bilder av ukjente flygende objekter på himmelen over den tette, mørke Hoia Baciu-skogen ved Cluj i Romania. Det samme gjentok seg i 1968 og utover 1970-tallet kom den ene rapporten om UFO-er og mystiske lys etter den andre.

Besøkende rapporterer jevnlig om intens følelse av angst og fornemmelsen av å være konstant overvåket, og skogen er passende nok oppkalt etter en gjeter som visstnok forsvant sporløst sammen med en flokk på 200 sauer.

Mange har opplevd å få uforklarlige utslett eller begynt å føle seg ør og uvel, og elektroniske enheter som mobiltelefoner slutter ofte å fungere.

Les også: Her er museene du aldri hadde trodd at fantes

(Saken fortsetter under)

Innenfor disse trærne rapporterer besøkende jevnlig om intens følelse av angst og fornemmelsen av å være konstant overvåket. Foto: paccrs/Flickr


Katakombene under Paris

Ved inngangen ned til den delen av katakombene som ble åpnet for turisme i 1874, står det et skilt som sier «Stopp! Her er Dødens rike». Her hviler det nemlig levninger av over 6 millioner parisere i ganger som er over 1,6 kilometer lange.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beinrestene er pent plassert langs veggene og rundt minnetavler. Knoklene er ordnet etter beintype: hodeskaller, lårbein og skinnebein. Noen er svært gamle, mens de «ferskeste» skriver seg fra den franske revolusjon.

Les også: En natt i katakombene

(Saken fortsetter under)

Katakombene i Paris er et omfattende system bestående av 300 kilometer underjordiske ganger, sjakter og rom i nedlagte kalkstensbrudd under Paris' gater. Foto: Gordon Haff/Flickr


De svarte rottenes hellige tempel

Det hinduistiske tempelet Karnia Mata i Bikaner i India er et populært reisemål for troende og turister, men skal du avlegge tempelet et besøk er det en fordel at du ikke er redd for gnagere.

Tempelet er nemlig også kjent som Rottetempelet av den enkle grunn at det huser 20.000 rotter som svermer uansett hvor du snur og vender deg.

Rottene er reinkarnasjonen av gudinnen Durga, de kalles «de små barna» og vaktmestrene ved tempelet ser til at rottene har nok av melk, nøtter, korn og andre godsaker tilgjengelig.

Les også: – Vi har aldri sett så mye rotter før

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Saken fortsetter under)

Rotteskrekk? Da er nok ikke Karnia Mata i Bikaner i India stedet for deg. Foto: John Bazzano/Alamy


Hviskende dukker i trærne

For mer enn femti år siden druknet en liten jente i Xochimilico-kanalen like sør for Mexico City. Etter hennes død, begynte flere dukker å skylle i land på øya Isla De Las Muñecas. Den eneste fastboende på den tiden var eneboeren Don Julian Santana Barrera som hengte dukkene opp i trærne til minne om den lille jenta.

Imidlertid fortsatte han å samle inn og henge opp alle de dukker han kunne finne, og i dag teller de hundrevis. Lokalbefolkningen sier at de uhyggelige dukkene, som vær og vind opp gjennom årene har forvridd eller delvis ødelagt, er besatt av den døde jentas ånd. Besøkende hevder de har hørt dukkene hviske til hverandre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Don Julian Santana Barrera døde forresten 50 år etter at han begynte å henge opp de første dukkene. Han ble funnet på nøyaktig samme sted som jenta druknet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Han er kongen av hjemsøkte hus

(Saken fortsetter under)

Dukkene i trærne på Isla de las Munecas må sies å ha mistet sitt uskyldige ytre og henger i dag fra trærne som skikkelser fra et mareritt. Foto: Esparta Palma/Flickr


De forviste sjelers øy

Fra en øy til en annen: Mellom Venezia og Lido i Venezialagunen ligger øya Poveglia hvis særdeles gufne historie gjør den til et sted du ikke vil bli etterlatt. I antikken ble tusenvis av ofre for pesten isolert her for å dø, og det samme gjentok seg da Svartedauden herjet som verst.

160.000 forviste mennesker skal ha dødd på øya gjennom historien og ikke overraskende sier mange det spøker her. Men det stopper ikke der.

I 1922 ble det av alle ting bygget et psykiatrisk sykehus på øya og flere pasienter skal ha sett gjenferd etter pestofrene. Overlegen, som hadde en forkjærlighet for brutale lobotomeringer og medisinske eksperimenter, skal selv ha sett gjenferd og hoppet utfor tårnet. I dag benyttes øya til vinranker og er ikke åpen for turister, men en båttur rundt burde holde mer enn nok.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Fra pest til fest

(Saken fortsetter under)

Poveglia Island kan kanskje minne litt om Shutter Island fra Martin Scorseses thriller med samme navn. Øya er i dag forbudt område. Foto: Eric Bru/Flickr


Verdens farligste vei

Hvis du er på utkikk etter biltur der du kjører med hjertet i halsen og nervene i helspenn så er Yungasveien mellom La Paz og Coroico i Bolivia strekningen for deg. I 1995 ble den kåret til verdens farligste av Inter American Development og hvert år dør det mellom to hundre og tre hundre mennesker her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Veien ble bygget av fengslede paraguayanere på 1930-tallet og starter i La Paz før den stiger opp til 4.650 meter over havet. Veien er smal og mangler rekkverk. Regn og tåke reduserer sikten og fra tid til annen faller det stein fra fjellveggene.

På tross av, eller kanskje på grunn av, at den er så farlig, er Yungasveien i dag en turistattraksjon og flere aktører arrangerer turer ned veien der kors er satt opp underveis for å markere ulykkesstedene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bussturen som tar pusten fra de fleste

(Saken fortsetter under)

En lastebil og en kassebil kjører meget forsiktig langs fjellveggen. Store deler av Yungasveien er uten rekkverk, så her skal du holde hodet kaldt mens du kjører. Foto: ngaire hart/Flickr


Slaget som aldri stilner

Skottland har så mange hjemsøkte steder, bygninger og landemerker at det er vanskelig å vite hvor man skal begynne. Men et forslag er å ta turen til Culloden Moor, tre kilometer sør for landsbyen Culloden i regionen Highland. 16. april 1746 fant det siste slaget på britisk jord sted her, hvor rundt 2.000 mistet livet.

Siden den gang sies det at de døde reiser seg igjen på årsdagen for det blodige slaget. Da skal du kunne skal høre skrik og lyden av stål som slås mot hverandre.

Opp gjennom tidene er det observert en kiltkledd mann som vandrer i området mens han mumler ordet «defeated», og det blir sagt at fugler aldri synger i området der de døde ligger under jorden. Kanskje de vet noe vi ikke vet?

Culloden Moor var 16. april 1746 åsted for et blodig slag. Mellom 1500 og 2000 jakobitter ble drept eller skadet, mens regjeringsstyrkenes tap var lavere med 50 døde og 259 skadde. Foto: Kelly Moffitt/Flickr

Les også: Spøker det i den gamle puben?