Meny

Reisemålene som gir frykt og mareritt

Her er ni reisemål som får deg til å skjelve i buksene. Se video.

Dette er noen av klodens skumleste steder du kan legge ferien din til.

Mange reisemål fortoner seg som rene paradis på jorden med frodig natur, imponerende omgivelser, rikt og variert dyreliv og imøtekommende lokalbefolkning. Men så har du de destinasjonene som frembringer gåsehud og virker å være hentet rett ut fra en grøsserhistorie eller en episode av TV-serien «The X-Files».

Les også: Spøkelset på Elingaard

Fra en japansk skog der over hundre mennesker henger seg årlig til verdens farligste vei i Bolivia, et rotteinfisert tempel og en øy der 160.000 mennesker ble sendt for å dø. Hvis du ønsker en ferie fullstendig utenom det vanlige, der snikende uhygge er din følgesvenn, så er dette stedene å reise til:

«Skjellettsjøen»

Da en britisk skogvokter kom over den frosne innsjøen Roopkund, omgitt av isbreer og snøkledde fjell i delstaten Uttarakhand i India i 1942, oppdaget han at den var full av menneskeskjelletter. Det er funnet over 200 levninger som alle stammet fra år 850 E.kr. og i 2004 kom forskere frem til at samtlige mest sannsynlig var blitt drept av en haglstorm av bibelske proporsjoner.

Sommeren er den beste tiden på året dersom du vil avlegge «Skjellettsjøen» et besøk. Da smelter isen og beinrestene som ligger på bunnen av sjøen og langs kantene kommer til syne.

Les også: Dette hotellet er ikke for de med høydeskrekk

(Saken fortsetter under)

Om vinteren ligger Roopkund tilfrosset, men noen av skjelletene kan fremdeles ses ved bredden og opp langs kantene. Foto: Abhijeet Rane/Flickr


Skogen med de hengende lik

I tidligere tider ble det sagt at Aokigahara-skogen ved foten av Japans hellige fjell Mount Fuji var hjem for ånder og demoner. I dag er det dens tiltrekningskraft på selvmordskandidater som gjør området beryktet.

Siden 1950-tallet har hundrevis av mennesker reist hit og hengt seg fra et av trærne, og på 1970-tallet var antallet lik så mange at myndighetene vedtok at skogen årlig skulle renses for døde kropper.

Det sies at flere enn hundre mennesker henger seg her hvert år, og buddhistmunker besøker skogen årlig for å utføre eksorsisme og bringe de dødes skrik til taushet og fred. Ved inngangen til skogen har myndighetene hengt opp skilter med budskap som «Livet er en gave» og «Tenk på familien din».

Les også: Her er verdens farligste flyselskaper

(Saken fortsetter under)

Aokigahara ligger ved foten av Mount Fuji. Mystisk gråting og klaging har blitt hørt her, og årlig tar over 100 mennesker livet sitt innenfor trærne. Foto: Guilhelm Vellut/Flickr


Romanias svar på Bermudatrianglet

På slutten av 1960-tallet tok en biolog bilder av ukjente flygende objekter på himmelen over den tette, mørke Hoia Baciu-skogen ved Cluj i Romania. Det samme gjentok seg i 1968 og utover 1970-tallet kom den ene rapporten om UFO-er og mystiske lys etter den andre.

Besøkende rapporterer jevnlig om intens følelse av angst og fornemmelsen av å være konstant overvåket, og skogen er passende nok oppkalt etter en gjeter som visstnok forsvant sporløst sammen med en flokk på 200 sauer.

Mange har opplevd å få uforklarlige utslett eller begynt å føle seg ør og uvel, og elektroniske enheter som mobiltelefoner slutter ofte å fungere.

Les også: Her er museene du aldri hadde trodd at fantes

(Saken fortsetter under)

Innenfor disse trærne rapporterer besøkende jevnlig om intens følelse av angst og fornemmelsen av å være konstant overvåket. Foto: paccrs/Flickr


Katakombene under Paris

Ved inngangen ned til den delen av katakombene som ble åpnet for turisme i 1874, står det et skilt som sier «Stopp! Her er Dødens rike». Her hviler det nemlig levninger av over 6 millioner parisere i ganger som er over 1,6 kilometer lange.

Beinrestene er pent plassert langs veggene og rundt minnetavler. Knoklene er ordnet etter beintype: hodeskaller, lårbein og skinnebein. Noen er svært gamle, mens de «ferskeste» skriver seg fra den franske revolusjon.

Les også: En natt i katakombene

(Saken fortsetter under)

Katakombene i Paris er et omfattende system bestående av 300 kilometer underjordiske ganger, sjakter og rom i nedlagte kalkstensbrudd under Paris' gater. Foto: Gordon Haff/Flickr


De svarte rottenes hellige tempel

Det hinduistiske tempelet Karnia Mata i Bikaner i India er et populært reisemål for troende og turister, men skal du avlegge tempelet et besøk er det en fordel at du ikke er redd for gnagere.

Tempelet er nemlig også kjent som Rottetempelet av den enkle grunn at det huser 20.000 rotter som svermer uansett hvor du snur og vender deg.

Rottene er reinkarnasjonen av gudinnen Durga, de kalles «de små barna» og vaktmestrene ved tempelet ser til at rottene har nok av melk, nøtter, korn og andre godsaker tilgjengelig.

Les også: – Vi har aldri sett så mye rotter før

(Saken fortsetter under)

Rotteskrekk? Da er nok ikke Karnia Mata i Bikaner i India stedet for deg. Foto: John Bazzano/Alamy


Hviskende dukker i trærne

For mer enn femti år siden druknet en liten jente i Xochimilico-kanalen like sør for Mexico City. Etter hennes død, begynte flere dukker å skylle i land på øya Isla De Las Muñecas. Den eneste fastboende på den tiden var eneboeren Don Julian Santana Barrera som hengte dukkene opp i trærne til minne om den lille jenta.

Imidlertid fortsatte han å samle inn og henge opp alle de dukker han kunne finne, og i dag teller de hundrevis. Lokalbefolkningen sier at de uhyggelige dukkene, som vær og vind opp gjennom årene har forvridd eller delvis ødelagt, er besatt av den døde jentas ånd. Besøkende hevder de har hørt dukkene hviske til hverandre.

Don Julian Santana Barrera døde forresten 50 år etter at han begynte å henge opp de første dukkene. Han ble funnet på nøyaktig samme sted som jenta druknet.

Les også: Han er kongen av hjemsøkte hus

(Saken fortsetter under)

Dukkene i trærne på Isla de las Munecas må sies å ha mistet sitt uskyldige ytre og henger i dag fra trærne som skikkelser fra et mareritt. Foto: Esparta Palma/Flickr


De forviste sjelers øy

Fra en øy til en annen: Mellom Venezia og Lido i Venezialagunen ligger øya Poveglia hvis særdeles gufne historie gjør den til et sted du ikke vil bli etterlatt. I antikken ble tusenvis av ofre for pesten isolert her for å dø, og det samme gjentok seg da Svartedauden herjet som verst.

160.000 forviste mennesker skal ha dødd på øya gjennom historien og ikke overraskende sier mange det spøker her. Men det stopper ikke der.

I 1922 ble det av alle ting bygget et psykiatrisk sykehus på øya og flere pasienter skal ha sett gjenferd etter pestofrene. Overlegen, som hadde en forkjærlighet for brutale lobotomeringer og medisinske eksperimenter, skal selv ha sett gjenferd og hoppet utfor tårnet. I dag benyttes øya til vinranker og er ikke åpen for turister, men en båttur rundt burde holde mer enn nok.

Les også: Fra pest til fest

(Saken fortsetter under)

Poveglia Island kan kanskje minne litt om Shutter Island fra Martin Scorseses thriller med samme navn. Øya er i dag forbudt område. Foto: Eric Bru/Flickr


Verdens farligste vei

Hvis du er på utkikk etter biltur der du kjører med hjertet i halsen og nervene i helspenn så er Yungasveien mellom La Paz og Coroico i Bolivia strekningen for deg. I 1995 ble den kåret til verdens farligste av Inter American Development og hvert år dør det mellom to hundre og tre hundre mennesker her.

Veien ble bygget av fengslede paraguayanere på 1930-tallet og starter i La Paz før den stiger opp til 4.650 meter over havet. Veien er smal og mangler rekkverk. Regn og tåke reduserer sikten og fra tid til annen faller det stein fra fjellveggene.

På tross av, eller kanskje på grunn av, at den er så farlig, er Yungasveien i dag en turistattraksjon og flere aktører arrangerer turer ned veien der kors er satt opp underveis for å markere ulykkesstedene.

Les også: Bussturen som tar pusten fra de fleste

(Saken fortsetter under)

En lastebil og en kassebil kjører meget forsiktig langs fjellveggen. Store deler av Yungasveien er uten rekkverk, så her skal du holde hodet kaldt mens du kjører. Foto: ngaire hart/Flickr


Slaget som aldri stilner

Skottland har så mange hjemsøkte steder, bygninger og landemerker at det er vanskelig å vite hvor man skal begynne. Men et forslag er å ta turen til Culloden Moor, tre kilometer sør for landsbyen Culloden i regionen Highland. 16. april 1746 fant det siste slaget på britisk jord sted her, hvor rundt 2.000 mistet livet.

Siden den gang sies det at de døde reiser seg igjen på årsdagen for det blodige slaget. Da skal du kunne skal høre skrik og lyden av stål som slås mot hverandre.

Opp gjennom tidene er det observert en kiltkledd mann som vandrer i området mens han mumler ordet «defeated», og det blir sagt at fugler aldri synger i området der de døde ligger under jorden. Kanskje de vet noe vi ikke vet?

Culloden Moor var 16. april 1746 åsted for et blodig slag. Mellom 1500 og 2000 jakobitter ble drept eller skadet, mens regjeringsstyrkenes tap var lavere med 50 døde og 259 skadde. Foto: Kelly Moffitt/Flickr

Les også: Spøker det i den gamle puben?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:15 Grøvdal VM-klar på 5000 meter21:47 Kaiplass for KNM Helge Ingstad koster tre millioner kroner21:17 Plutselig uvær: Løse kumlokk, mye vann og trær har falt ned20:52 Forsker om Trumps forhandlingsspill: – Bruker press og utvikler et personlig forhold20:29 Svensk næringslivsleder frifunnet i lagmannsretten20:28 Slik vil NATO svare på Putins nye raketter20:27 Kroatiske Marija Buric blir Jaglands etterfølger i Europarådet20:27 26-åring dømt til å betale millionerstatning for drapsforsøk20:26 Forskning: Skolebarn har godt av å ta en blund i løpet av formiddagen20:25 Ber Nav gjøre seg klar til å fastslå farskap for Syria-barna19:55 Brann fikk juling i cupens 4. runde – også Stabæk slått ut19:50 SV vil utvide boligmarkedet med allmenne boliger - hjelper ikke, mener forsker19:43 Drømmestart for Carlsen i Kroatia19:24 Kronprinsesse Mette-Marit gir ut bok19:09 Sjögren: – Vi respekterer England, frykter dem ikke18:37 Ny bunnrekord for Frp på måling18:22 Nederlands statsbaner betaler erstatning til jøder18:16 Milliardær tar DNA-sak til Strasbourg17:33 Klokke-stuntet: – Min håndtering ikke god nok17:27 NHST kjøper hele Fiskeribladet17:04 55.000 i Oslo får tilbake 250 millioner i eiendomsskatt17:02 – Arabere mindre religiøse16:37 Ti mistet livet da varebil krasjet nær grensen til Hellas16:32 Erna Solberg tror på løsning i bompengestriden16:15 Mexicansk dommer i Norges VM-kvartfinale16:14 Fireåring fikk i seg hasj på festival i Kvinesdal15:59 Norge bidrar med fregatt, ubåt og seks F-35-fly til nytt beredskapsinitiativ i NATO15:42 Karin Andersen (SV) krever at Høie fjerner legefirma fra internat på Trandum15:41 Danmarks neste statsminister møtt med jubel15:39 Solskjærs første signering er klar14:44 Kameraovervåking innføres i slakterier14:41 Sjögren etter treningssmell: – Ingen fare med Caro14:20 Sjakkprofiler ut mot Carlsen: – En stor tragedie13:52 Iran passerer grense for anriket uran13:51 Håpefulle demokrater møtes til debatt13:23 Hetebølge i Europa nærmer seg rekordvarme13:03 Nærmest maktesløse overfor elsparkesyklene12:57 Tottenham setter klubbrekord for å hente Lyon-spiller12:55 Kvinne til sykehus etter dresinulykke12:29 Drapssiktet mann løslatt i Florø12:28 Sykdomsutbrudd i Englands VM-tropp før Norge-møtet12:15 Hjelmeset gir seg som skiskytternes idrettssjef12:09 Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept12:03 Laengen klar for Tour de France11:52 Menneskesmuglerbil krasjet i Tyrkia - minst ti døde11:20 Varmt sommervær i vente på Sør- og Østlandet11:18 Thorsnes ble inspirert av England11:15 Bilde av druknede flyktninger vekker sterke følelser i USA10:21 Brasils president trekker omstridt våpenlov10:13 NATO sikter mot verdensrommet10:12 REC Solar permitterer minst 100 ansatte09:41 45-åring innrømmer drap på tysk politiker09:41 Reddet stortingssalens opprinnelige riksvåpen fra søpla09:23 Hyrer inn jurister for å vurdere Carlsens stunt09:10 Kritisk for bussjåfør etter utforkjøring08:59 Flere kvinner enn menn får reseptbelagte legemidler08:58 Franske seertall: Kvinneandelen lavere enn i mennenes VM08:54 Erna oppsummerer halvår i strid motvind08:44 Migrantbarn flyttet tilbake til skandalemottak08:40 – Bussjåføren tar veldig stor risiko på andres vegne08:39 Kraftig jordskjelv rammet Mellom-Amerika08:15 Demonstranter i Hongkong ber om internasjonal støtte08:05 VM-laget scorer også på sosiale medier08:04 Svensk politi etterforsker eksplosjon08:02 Stadig flere misbruker kokain og opioider06:59 Krüger: – Utfordrende når folk forteller deg hva du skal være fornøyd med06:40 Mjelde vil ha rett til å erte klubbvenninnene06:32 Europa mot USA i fotball-VM, harde bud i OL-kampen06:30 Friskmeldt og jobbsugen Erlandsen: – Aldri aktuelt å tenke at dette ikke går bra06:30 Kraftig økning i antall selvmord i USA06:20 Avgått OUS-direktør får ny jobb ved sykehuset06:15 Enighet om ny rød regjering i Danmark06:15 Betenkt over rolleblanding ved utsendelse av utlendinger05:55 Dette skjer i dag05:34 Dette skjedde i natt05:05 Enorm økning i mobbesaker etter lovendring05:03 San Francisco forbyr salg av e-sigaretter05:00 Skjebnedag for studiestedene Nesna og Sandnessjøen04:28 Mueller vitner for justiskomiteen 17. juli04:26 DNB er størst i Norden03:45 Stopper import kjøtt etter funn av falske sertifikater02:43 Omstridte svinebønder leverer ennå kjøtt01:30 Brasils høyesterett løslater ikke Lula01:22 17-åring voldtok søsterens 12 år gamle venninne00:31 Ikke noe kriminelt bak dødsfall i Bergen00:22 Hver sjette uttransportering i fjor avbrutt23:32 Kvinne slått og ranet i Sandnes - to pågrepet23:31 Slik spilles kvartfinalene i fotball-VM23:26 Den europeiske dominansen fortsetter i VM: Italia komfortabelt videre23:20 Tidsfri Sommarøy var PR-stunt fra Innovasjon Norge23:17 Løfter om nesten 1 milliard kroner til palestinerne23:16 Real Madrid bekrefter kvinnesatsing23:13 Fansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager23:09 Nederland til VM-kvartfinale etter straffedrama22:41 Migrantbarn flyttet fra forferdelige forhold på mottak i Texas22:23 Everton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53 «Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44 Palestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38 Bollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar20:42 Høyre nesten halvert i Bergen siden mars
Siste nytt
22:15SportGrøvdal VM-klar på 5000 meter21:47NorgeKaiplass for KNM Helge Ingstad koster tre millioner kroner21:17NorgePlutselig uvær: Løse kumlokk, mye vann og trær har falt ned20:52VerdenForsker om Trumps forhandlingsspill: – Bruker press og utvikler et personlig forhold20:29NæringslivSvensk næringslivsleder frifunnet i lagmannsretten20:28PolitikkSlik vil NATO svare på Putins nye raketter20:27PolitikkKroatiske Marija Buric blir Jaglands etterfølger i Europarådet20:27Norge26-åring dømt til å betale millionerstatning for drapsforsøk20:26Helse og livsstilForskning: Skolebarn har godt av å ta en blund i løpet av formiddagen20:25PolitikkBer Nav gjøre seg klar til å fastslå farskap for Syria-barna19:55SportBrann fikk juling i cupens 4. runde – også Stabæk slått ut19:50PengerSV vil utvide boligmarkedet med allmenne boliger - hjelper ikke, mener forsker19:43SportDrømmestart for Carlsen i Kroatia19:24KulturKronprinsesse Mette-Marit gir ut bok19:09SportSjögren: – Vi respekterer England, frykter dem ikke18:37PolitikkNy bunnrekord for Frp på måling18:22VerdenNederlands statsbaner betaler erstatning til jøder18:16NorgeMilliardær tar DNA-sak til Strasbourg17:33NæringslivKlokke-stuntet: – Min håndtering ikke god nok17:27NæringslivNHST kjøper hele Fiskeribladet17:04Penger55.000 i Oslo får tilbake 250 millioner i eiendomsskatt17:02Livet– Arabere mindre religiøse16:37VerdenTi mistet livet da varebil krasjet nær grensen til Hellas16:32PolitikkErna Solberg tror på løsning i bompengestriden16:15SportMexicansk dommer i Norges VM-kvartfinale16:14NorgeFireåring fikk i seg hasj på festival i Kvinesdal15:59PolitikkNorge bidrar med fregatt, ubåt og seks F-35-fly til nytt beredskapsinitiativ i NATO15:42NorgeKarin Andersen (SV) krever at Høie fjerner legefirma fra internat på Trandum15:41PolitikkDanmarks neste statsminister møtt med jubel15:39SportSolskjærs første signering er klar14:44NorgeKameraovervåking innføres i slakterier14:41SportSjögren etter treningssmell: – Ingen fare med Caro14:20SportSjakkprofiler ut mot Carlsen: – En stor tragedie13:52VerdenIran passerer grense for anriket uran13:51PolitikkHåpefulle demokrater møtes til debatt13:23HelseHetebølge i Europa nærmer seg rekordvarme13:03NorgeNærmest maktesløse overfor elsparkesyklene12:57SportTottenham setter klubbrekord for å hente Lyon-spiller12:55NorgeKvinne til sykehus etter dresinulykke12:29NorgeDrapssiktet mann løslatt i Florø12:28SportSykdomsutbrudd i Englands VM-tropp før Norge-møtet12:15SportHjelmeset gir seg som skiskytternes idrettssjef12:09NorgePolitiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept12:03SportLaengen klar for Tour de France11:52VerdenMenneskesmuglerbil krasjet i Tyrkia - minst ti døde11:20NorgeVarmt sommervær i vente på Sør- og Østlandet11:18SportThorsnes ble inspirert av England11:15VerdenBilde av druknede flyktninger vekker sterke følelser i USA10:21VerdenBrasils president trekker omstridt våpenlov10:13VerdenNATO sikter mot verdensrommet10:12PengerREC Solar permitterer minst 100 ansatte09:41Politikk45-åring innrømmer drap på tysk politiker09:41PolitikkReddet stortingssalens opprinnelige riksvåpen fra søpla09:23SportHyrer inn jurister for å vurdere Carlsens stunt09:10NorgeKritisk for bussjåfør etter utforkjøring08:59Helse og livsstilFlere kvinner enn menn får reseptbelagte legemidler08:58SportFranske seertall: Kvinneandelen lavere enn i mennenes VM08:54PolitikkErna oppsummerer halvår i strid motvind08:44VerdenMigrantbarn flyttet tilbake til skandalemottak08:40Norge– Bussjåføren tar veldig stor risiko på andres vegne08:39VerdenKraftig jordskjelv rammet Mellom-Amerika08:15VerdenDemonstranter i Hongkong ber om internasjonal støtte08:05SportVM-laget scorer også på sosiale medier08:04VerdenSvensk politi etterforsker eksplosjon08:02Helse og livsstilStadig flere misbruker kokain og opioider06:59SportKrüger: – Utfordrende når folk forteller deg hva du skal være fornøyd med06:40SportMjelde vil ha rett til å erte klubbvenninnene06:32SportEuropa mot USA i fotball-VM, harde bud i OL-kampen06:30SportFriskmeldt og jobbsugen Erlandsen: – Aldri aktuelt å tenke at dette ikke går bra06:30Helse og livsstilKraftig økning i antall selvmord i USA06:20NorgeAvgått OUS-direktør får ny jobb ved sykehuset06:15PolitikkEnighet om ny rød regjering i Danmark06:15NorgeBetenkt over rolleblanding ved utsendelse av utlendinger05:55NorgeDette skjer i dag05:34NorgeDette skjedde i natt05:05NorgeEnorm økning i mobbesaker etter lovendring05:03Helse og livsstilSan Francisco forbyr salg av e-sigaretter05:00NorgeSkjebnedag for studiestedene Nesna og Sandnessjøen04:28VerdenMueller vitner for justiskomiteen 17. juli04:26PengerDNB er størst i Norden03:45VerdenStopper import kjøtt etter funn av falske sertifikater02:43NorgeOmstridte svinebønder leverer ennå kjøtt01:30VerdenBrasils høyesterett løslater ikke Lula01:22Norge17-åring voldtok søsterens 12 år gamle venninne00:31NorgeIkke noe kriminelt bak dødsfall i Bergen00:22NorgeHver sjette uttransportering i fjor avbrutt23:32NorgeKvinne slått og ranet i Sandnes - to pågrepet23:31SportSlik spilles kvartfinalene i fotball-VM23:26SportDen europeiske dominansen fortsetter i VM: Italia komfortabelt videre23:20NorgeTidsfri Sommarøy var PR-stunt fra Innovasjon Norge23:17VerdenLøfter om nesten 1 milliard kroner til palestinerne23:16SportReal Madrid bekrefter kvinnesatsing23:13VerdenFansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager23:09SportNederland til VM-kvartfinale etter straffedrama22:41VerdenMigrantbarn flyttet fra forferdelige forhold på mottak i Texas22:23SportEverton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53Verden«Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44PolitikkPalestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38NorgeBollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar20:42PolitikkHøyre nesten halvert i Bergen siden mars
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus