Reisemålene som gir frykt og mareritt

Her er ni reisemål som får deg til å skjelve i buksene. Se video.

Dette er noen av klodens skumleste steder du kan legge ferien din til.

Mange reisemål fortoner seg som rene paradis på jorden med frodig natur, imponerende omgivelser, rikt og variert dyreliv og imøtekommende lokalbefolkning. Men så har du de destinasjonene som frembringer gåsehud og virker å være hentet rett ut fra en grøsserhistorie eller en episode av TV-serien «The X-Files».

Les også: Spøkelset på Elingaard

Fra en japansk skog der over hundre mennesker henger seg årlig til verdens farligste vei i Bolivia, et rotteinfisert tempel og en øy der 160.000 mennesker ble sendt for å dø. Hvis du ønsker en ferie fullstendig utenom det vanlige, der snikende uhygge er din følgesvenn, så er dette stedene å reise til:

«Skjellettsjøen»

Da en britisk skogvokter kom over den frosne innsjøen Roopkund, omgitt av isbreer og snøkledde fjell i delstaten Uttarakhand i India i 1942, oppdaget han at den var full av menneskeskjelletter. Det er funnet over 200 levninger som alle stammet fra år 850 E.kr. og i 2004 kom forskere frem til at samtlige mest sannsynlig var blitt drept av en haglstorm av bibelske proporsjoner.

Sommeren er den beste tiden på året dersom du vil avlegge «Skjellettsjøen» et besøk. Da smelter isen og beinrestene som ligger på bunnen av sjøen og langs kantene kommer til syne.

Les også: Dette hotellet er ikke for de med høydeskrekk

(Saken fortsetter under)

Om vinteren ligger Roopkund tilfrosset, men noen av skjelletene kan fremdeles ses ved bredden og opp langs kantene. Foto: Abhijeet Rane/Flickr


Skogen med de hengende lik

I tidligere tider ble det sagt at Aokigahara-skogen ved foten av Japans hellige fjell Mount Fuji var hjem for ånder og demoner. I dag er det dens tiltrekningskraft på selvmordskandidater som gjør området beryktet.

Siden 1950-tallet har hundrevis av mennesker reist hit og hengt seg fra et av trærne, og på 1970-tallet var antallet lik så mange at myndighetene vedtok at skogen årlig skulle renses for døde kropper.

Det sies at flere enn hundre mennesker henger seg her hvert år, og buddhistmunker besøker skogen årlig for å utføre eksorsisme og bringe de dødes skrik til taushet og fred. Ved inngangen til skogen har myndighetene hengt opp skilter med budskap som «Livet er en gave» og «Tenk på familien din».

Les også: Her er verdens farligste flyselskaper

(Saken fortsetter under)

Aokigahara ligger ved foten av Mount Fuji. Mystisk gråting og klaging har blitt hørt her, og årlig tar over 100 mennesker livet sitt innenfor trærne. Foto: Guilhelm Vellut/Flickr


Romanias svar på Bermudatrianglet

På slutten av 1960-tallet tok en biolog bilder av ukjente flygende objekter på himmelen over den tette, mørke Hoia Baciu-skogen ved Cluj i Romania. Det samme gjentok seg i 1968 og utover 1970-tallet kom den ene rapporten om UFO-er og mystiske lys etter den andre.

Besøkende rapporterer jevnlig om intens følelse av angst og fornemmelsen av å være konstant overvåket, og skogen er passende nok oppkalt etter en gjeter som visstnok forsvant sporløst sammen med en flokk på 200 sauer.

Mange har opplevd å få uforklarlige utslett eller begynt å føle seg ør og uvel, og elektroniske enheter som mobiltelefoner slutter ofte å fungere.

Les også: Her er museene du aldri hadde trodd at fantes

(Saken fortsetter under)

Innenfor disse trærne rapporterer besøkende jevnlig om intens følelse av angst og fornemmelsen av å være konstant overvåket. Foto: paccrs/Flickr


Katakombene under Paris

Ved inngangen ned til den delen av katakombene som ble åpnet for turisme i 1874, står det et skilt som sier «Stopp! Her er Dødens rike». Her hviler det nemlig levninger av over 6 millioner parisere i ganger som er over 1,6 kilometer lange.

Beinrestene er pent plassert langs veggene og rundt minnetavler. Knoklene er ordnet etter beintype: hodeskaller, lårbein og skinnebein. Noen er svært gamle, mens de «ferskeste» skriver seg fra den franske revolusjon.

Les også: En natt i katakombene

(Saken fortsetter under)

Katakombene i Paris er et omfattende system bestående av 300 kilometer underjordiske ganger, sjakter og rom i nedlagte kalkstensbrudd under Paris' gater. Foto: Gordon Haff/Flickr


De svarte rottenes hellige tempel

Det hinduistiske tempelet Karnia Mata i Bikaner i India er et populært reisemål for troende og turister, men skal du avlegge tempelet et besøk er det en fordel at du ikke er redd for gnagere.

Tempelet er nemlig også kjent som Rottetempelet av den enkle grunn at det huser 20.000 rotter som svermer uansett hvor du snur og vender deg.

Rottene er reinkarnasjonen av gudinnen Durga, de kalles «de små barna» og vaktmestrene ved tempelet ser til at rottene har nok av melk, nøtter, korn og andre godsaker tilgjengelig.

Les også: – Vi har aldri sett så mye rotter før

(Saken fortsetter under)

Rotteskrekk? Da er nok ikke Karnia Mata i Bikaner i India stedet for deg. Foto: John Bazzano/Alamy


Hviskende dukker i trærne

For mer enn femti år siden druknet en liten jente i Xochimilico-kanalen like sør for Mexico City. Etter hennes død, begynte flere dukker å skylle i land på øya Isla De Las Muñecas. Den eneste fastboende på den tiden var eneboeren Don Julian Santana Barrera som hengte dukkene opp i trærne til minne om den lille jenta.

Imidlertid fortsatte han å samle inn og henge opp alle de dukker han kunne finne, og i dag teller de hundrevis. Lokalbefolkningen sier at de uhyggelige dukkene, som vær og vind opp gjennom årene har forvridd eller delvis ødelagt, er besatt av den døde jentas ånd. Besøkende hevder de har hørt dukkene hviske til hverandre.

Don Julian Santana Barrera døde forresten 50 år etter at han begynte å henge opp de første dukkene. Han ble funnet på nøyaktig samme sted som jenta druknet.

Les også: Han er kongen av hjemsøkte hus

(Saken fortsetter under)

Dukkene i trærne på Isla de las Munecas må sies å ha mistet sitt uskyldige ytre og henger i dag fra trærne som skikkelser fra et mareritt. Foto: Esparta Palma/Flickr


De forviste sjelers øy

Fra en øy til en annen: Mellom Venezia og Lido i Venezialagunen ligger øya Poveglia hvis særdeles gufne historie gjør den til et sted du ikke vil bli etterlatt. I antikken ble tusenvis av ofre for pesten isolert her for å dø, og det samme gjentok seg da Svartedauden herjet som verst.

160.000 forviste mennesker skal ha dødd på øya gjennom historien og ikke overraskende sier mange det spøker her. Men det stopper ikke der.

I 1922 ble det av alle ting bygget et psykiatrisk sykehus på øya og flere pasienter skal ha sett gjenferd etter pestofrene. Overlegen, som hadde en forkjærlighet for brutale lobotomeringer og medisinske eksperimenter, skal selv ha sett gjenferd og hoppet utfor tårnet. I dag benyttes øya til vinranker og er ikke åpen for turister, men en båttur rundt burde holde mer enn nok.

Les også: Fra pest til fest

(Saken fortsetter under)

Poveglia Island kan kanskje minne litt om Shutter Island fra Martin Scorseses thriller med samme navn. Øya er i dag forbudt område. Foto: Eric Bru/Flickr


Verdens farligste vei

Hvis du er på utkikk etter biltur der du kjører med hjertet i halsen og nervene i helspenn så er Yungasveien mellom La Paz og Coroico i Bolivia strekningen for deg. I 1995 ble den kåret til verdens farligste av Inter American Development og hvert år dør det mellom to hundre og tre hundre mennesker her.

Veien ble bygget av fengslede paraguayanere på 1930-tallet og starter i La Paz før den stiger opp til 4.650 meter over havet. Veien er smal og mangler rekkverk. Regn og tåke reduserer sikten og fra tid til annen faller det stein fra fjellveggene.

På tross av, eller kanskje på grunn av, at den er så farlig, er Yungasveien i dag en turistattraksjon og flere aktører arrangerer turer ned veien der kors er satt opp underveis for å markere ulykkesstedene.

Les også: Bussturen som tar pusten fra de fleste

(Saken fortsetter under)

En lastebil og en kassebil kjører meget forsiktig langs fjellveggen. Store deler av Yungasveien er uten rekkverk, så her skal du holde hodet kaldt mens du kjører. Foto: ngaire hart/Flickr


Slaget som aldri stilner

Skottland har så mange hjemsøkte steder, bygninger og landemerker at det er vanskelig å vite hvor man skal begynne. Men et forslag er å ta turen til Culloden Moor, tre kilometer sør for landsbyen Culloden i regionen Highland. 16. april 1746 fant det siste slaget på britisk jord sted her, hvor rundt 2.000 mistet livet.

Siden den gang sies det at de døde reiser seg igjen på årsdagen for det blodige slaget. Da skal du kunne skal høre skrik og lyden av stål som slås mot hverandre.

Opp gjennom tidene er det observert en kiltkledd mann som vandrer i området mens han mumler ordet «defeated», og det blir sagt at fugler aldri synger i området der de døde ligger under jorden. Kanskje de vet noe vi ikke vet?

Culloden Moor var 16. april 1746 åsted for et blodig slag. Mellom 1500 og 2000 jakobitter ble drept eller skadet, mens regjeringsstyrkenes tap var lavere med 50 døde og 259 skadde. Foto: Kelly Moffitt/Flickr

Les også: Spøker det i den gamle puben?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
21:48 Erna Solberg: – Ikke grunnlag for store endringer i Granavolden-plattformen21:31 Telenor oppretter nytt selskap21:18 Christopher Tolkien er død20:41 Homo sapiens hvem er det? Som regel er det en hvit mann20:07 Krever erstatning: – Sjåføren ble vettskremt og var i sjokk19:25 Forsikringsselskap frykter at alle bilene i parkeringshuset på Sola må kondemneres19:12 Siv Jensen tar Keshvaris jobb og millionlønn om regjeringen ryker18:44 Venstre-lederen sier nei til Frp-krav18:31 Attenborough advarer om klimakrise18:28 Full stans på Drammenbanen og Askerbanen i mange timer til18:00 Kilder til VG: Terrorsiktet kvinne kommer ikke til Norge torsdag17:36 Prinsdal-drapet: Den etterlyste mannen er pågrepet i Ungarn17:25 Mann i 50-årene døde etter arbeidsulykke på Sola17:13 Krever erstatning fra Iran for nedskyting av fly17:09 Giuliani-kontakt: Trump visste om Biden-press i Ukraina16:31 Siv Jensen: – Det er en grunn til at regjeringen ikke er så populær15:57 Ber influensere slutte med gave-konkurranser i sosiale medier15:52 Fourcade vant og økte verdenscupledelsen15:51 Nokas-raner dømt til fem års fengsel for smugling15:17 Thingnes Bø og kona fikk en gutt14:52 Forbrukertilsynet anmelder XXL14:50 Evakuerte i Nordkapp får flytte tilbake14:49 Putins statsministerkandidat godkjent av parlamentet14:02 Skiskytterlegende snakker om den tunge perioden13:48 Toppløper overrasket av dopingjegere – hoppet ut av vinduet13:46 Bose stenger 119 butikker: Mange mister jobben13:29 Rouhani: Vi trenger dialog, ikke krig13:28 Netflix skrur opp prisene i Norge13:05 Valgekspert: – Spiller kortene i hendene på Ap12:50 Martin Samuelsen selges til Hull12:41 Flere tusen dansker kan bli sittende med ubrukte EM-billetter12:40 Støre frykter mer Frp-gjennomslag12:25 IS-siktet kvinne kommer til Norge i kveld12:23 Over 10.000 nordmenn vil bli i Storbritannia etter brexit11:50 Kvinne siktet for drapsforsøk etter voldsepisode11:50 Aldringsforsker får pris av Olav Thon11:49 Ekspert: Regjeringens mest alvorlige krise11:24 Fortsatt alvorlig for mann etter elsparkesykkel-ulykke11:12 Utslåtte dansker vil ha diskusjon om EM-formatet10:56 Svak start for Hovland i Abu Dhabi10:55 Rashford kan rekke Liverpool-kampen10:53 – De høyreradikale er på vei tilbake til gata10:33 Blodspor kan ha avslørt drapsmannen09:59 Asia-børser svakt opp etter handelsavtale09:59 Ny aktor på plass i saken mot Eirik Jensen09:46 Influensautbruddet har stagnert09:30 Lokalvalget ga kvinnerekord09:29 Indiske bakere forsøker å lage verdens lengste kake09:14 Nybilsalget i EU opp for sjette året på rad09:13 SAS og Apollo fornyer milliardavtale09:11 Grensehandelen kan dobles innen 203009:10 Tre pågrepet i internasjonal Kripos-aksjon08:55 Frp-lederen: Kravlista forhåpentligvis klar torsdag08:46 Overgrepsdømt krevde å få fortsette å jobbe som lege – tapte i retten08:19 Da de nye bommene kom, skjedde det noe veldig raskt07:48 Grande ber Frp ta forhandlinger internt i regjeringen07:45 Putins statsministerkandidat skal spørres ut i statsdumaen07:14 Mystisk lungevirus har spredd seg til Japan07:08 Norge når elbilmål før tiden: – En milepæl som er helt utrolig07:02 Brennhet Sørloth vil forlenge Tyrkia-eventyret07:00 Frp-folk vil ha strengere innvandringspolitikk for å bli i regjering06:43 «Ny» McGregor klar for comeback i ringen søndag06:30 Hergeirssons OL-kval er spikret, håndballmygg får sjansen06:01 Lettelse etter regn over skogbrannene i Australia06:00 100 år siden USA innførte totalforbud mot alkohol05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Høie lover kortere arbeidstid for fastlegene05:25 Økt omsetning for kjøpesentrene i fjor05:12 Den tyske regjeringen enig med delstater om plan for kullavvikling04:51 Høyre-topper vil at staten skal ta kontroll over dårlige skoler04:36 Hemmelig aksjon reddet forhistorisk skog fra brannene03:47 Ny rekord på Wall Street etter handelsavtale03:42 Høie vil rydde opp i ulik ventelistepraksis03:23 Overgrepsdømt mann får forlenget straff03:16 USA gjenopptar kampen mot IS i Irak02:36 Ny migrantkaravane på vei mot USA02:04 Universitetsrektor vil flytte studenter og ansatte fra Lillestrøm til Oslo01:43 Helgheim: Frp krever å få innfridd krav i tillegg til plattformen01:36 Krisen i Libanon vokser: – Vi er i fritt fall nå01:03 Kvinne blir toppdiplomat i Vatikanet00:52 Rekordmange våpenbeslag på flyplasser i USA i fjor00:49 To menn siktet for Prinsdal-drapet, en pågrepet00:33 Siktet mann løslatt i dobbeltdrapssaken i Bergen00:31 Israel angrep mål på Gazastripen00:15 USA og Kina trapper ned handelskrigen23:08 Siktet mann løslatt i dobbeltdrapssaken i Bergen22:44 En død og to savnet etter at Odfjell-skip kolliderte med fiskebåt i Texas22:43 Mata sendte Solskjær og United videre i FA-cupen22:30 Russland frigir dansevideo med Putin og USAs president22:28 Danske EM-tårer etter fiasko, Ungarn og Island møter Norge21:33 Ytterligere en mann siktet i Prinsdal-saken – pågrepet onsdag kveld21:15 KrF avviser Frps krav i IS-saken21:01 Thailand: Basehopper klamret seg fast til fjellveggen i seks timer20:46 Alle barnehager og skoler i Oslo får utdelt jodtabletter20:34 Krisemåling for Høyre – passeres av Sp20:07 – De overlevde dinosaurene, nå har de også overlevd skogbrannene19:37 Lederne i regjeringspartiene i møte onsdag kveld19:25 USA og Kina undertegnet innledende avtale om handel19:18 Flyplassen i Alicante stengt fram til torsdag på grunn av brann
Siste nytt
21:48NorgeErna Solberg: – Ikke grunnlag for store endringer i Granavolden-plattformen21:31PengerTelenor oppretter nytt selskap21:18VerdenChristopher Tolkien er død20:41StemmerHomo sapiens hvem er det? Som regel er det en hvit mann20:07NorgeKrever erstatning: – Sjåføren ble vettskremt og var i sjokk19:25NorgeForsikringsselskap frykter at alle bilene i parkeringshuset på Sola må kondemneres19:12PolitikkSiv Jensen tar Keshvaris jobb og millionlønn om regjeringen ryker18:44NorgeVenstre-lederen sier nei til Frp-krav18:31VerdenAttenborough advarer om klimakrise18:28NorgeFull stans på Drammenbanen og Askerbanen i mange timer til18:00NorgeKilder til VG: Terrorsiktet kvinne kommer ikke til Norge torsdag17:36NorgePrinsdal-drapet: Den etterlyste mannen er pågrepet i Ungarn17:25NorgeMann i 50-årene døde etter arbeidsulykke på Sola17:13VerdenKrever erstatning fra Iran for nedskyting av fly17:09VerdenGiuliani-kontakt: Trump visste om Biden-press i Ukraina16:31PolitikkSiv Jensen: – Det er en grunn til at regjeringen ikke er så populær15:57PengerBer influensere slutte med gave-konkurranser i sosiale medier15:52SportFourcade vant og økte verdenscupledelsen15:51NorgeNokas-raner dømt til fem års fengsel for smugling15:17SportThingnes Bø og kona fikk en gutt14:52PengerForbrukertilsynet anmelder XXL14:50NorgeEvakuerte i Nordkapp får flytte tilbake14:49PolitikkPutins statsministerkandidat godkjent av parlamentet14:02SportSkiskytterlegende snakker om den tunge perioden13:48SportToppløper overrasket av dopingjegere – hoppet ut av vinduet13:46PengerBose stenger 119 butikker: Mange mister jobben13:29VerdenRouhani: Vi trenger dialog, ikke krig13:28PengerNetflix skrur opp prisene i Norge13:05PolitikkValgekspert: – Spiller kortene i hendene på Ap12:50SportMartin Samuelsen selges til Hull12:41SportFlere tusen dansker kan bli sittende med ubrukte EM-billetter12:40PolitikkStøre frykter mer Frp-gjennomslag12:25NorgeIS-siktet kvinne kommer til Norge i kveld12:23VerdenOver 10.000 nordmenn vil bli i Storbritannia etter brexit11:50NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter voldsepisode11:50Helse og livsstilAldringsforsker får pris av Olav Thon11:49PolitikkEkspert: Regjeringens mest alvorlige krise11:24NorgeFortsatt alvorlig for mann etter elsparkesykkel-ulykke11:12SportUtslåtte dansker vil ha diskusjon om EM-formatet10:56SportSvak start for Hovland i Abu Dhabi10:55SportRashford kan rekke Liverpool-kampen10:53Norge– De høyreradikale er på vei tilbake til gata10:33NorgeBlodspor kan ha avslørt drapsmannen09:59PengerAsia-børser svakt opp etter handelsavtale09:59NorgeNy aktor på plass i saken mot Eirik Jensen09:46Helse og livsstilInfluensautbruddet har stagnert09:30PolitikkLokalvalget ga kvinnerekord09:29VerdenIndiske bakere forsøker å lage verdens lengste kake09:14MotorNybilsalget i EU opp for sjette året på rad09:13PengerSAS og Apollo fornyer milliardavtale09:11PengerGrensehandelen kan dobles innen 203009:10NorgeTre pågrepet i internasjonal Kripos-aksjon08:55PolitikkFrp-lederen: Kravlista forhåpentligvis klar torsdag08:46NorgeOvergrepsdømt krevde å få fortsette å jobbe som lege – tapte i retten08:19MotorDa de nye bommene kom, skjedde det noe veldig raskt07:48PolitikkGrande ber Frp ta forhandlinger internt i regjeringen07:45VerdenPutins statsministerkandidat skal spørres ut i statsdumaen07:14Helse og livsstilMystisk lungevirus har spredd seg til Japan07:08MotorNorge når elbilmål før tiden: – En milepæl som er helt utrolig07:02SportBrennhet Sørloth vil forlenge Tyrkia-eventyret07:00PolitikkFrp-folk vil ha strengere innvandringspolitikk for å bli i regjering06:43Sport«Ny» McGregor klar for comeback i ringen søndag06:30SportHergeirssons OL-kval er spikret, håndballmygg får sjansen06:01VerdenLettelse etter regn over skogbrannene i Australia06:00Verden100 år siden USA innførte totalforbud mot alkohol05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PolitikkHøie lover kortere arbeidstid for fastlegene05:25PengerØkt omsetning for kjøpesentrene i fjor05:12VerdenDen tyske regjeringen enig med delstater om plan for kullavvikling04:51PolitikkHøyre-topper vil at staten skal ta kontroll over dårlige skoler04:36VerdenHemmelig aksjon reddet forhistorisk skog fra brannene03:47PengerNy rekord på Wall Street etter handelsavtale03:42PolitikkHøie vil rydde opp i ulik ventelistepraksis03:23NorgeOvergrepsdømt mann får forlenget straff03:16VerdenUSA gjenopptar kampen mot IS i Irak02:36VerdenNy migrantkaravane på vei mot USA02:04NorgeUniversitetsrektor vil flytte studenter og ansatte fra Lillestrøm til Oslo01:43PolitikkHelgheim: Frp krever å få innfridd krav i tillegg til plattformen01:36VerdenKrisen i Libanon vokser: – Vi er i fritt fall nå01:03VerdenKvinne blir toppdiplomat i Vatikanet00:52VerdenRekordmange våpenbeslag på flyplasser i USA i fjor00:49NorgeTo menn siktet for Prinsdal-drapet, en pågrepet00:33NorgeSiktet mann løslatt i dobbeltdrapssaken i Bergen00:31VerdenIsrael angrep mål på Gazastripen00:15PengerUSA og Kina trapper ned handelskrigen23:08NorgeSiktet mann løslatt i dobbeltdrapssaken i Bergen22:44VerdenEn død og to savnet etter at Odfjell-skip kolliderte med fiskebåt i Texas22:43SportMata sendte Solskjær og United videre i FA-cupen22:30VerdenRussland frigir dansevideo med Putin og USAs president22:28SportDanske EM-tårer etter fiasko, Ungarn og Island møter Norge21:33NorgeYtterligere en mann siktet i Prinsdal-saken – pågrepet onsdag kveld21:15NorgeKrF avviser Frps krav i IS-saken21:01VerdenThailand: Basehopper klamret seg fast til fjellveggen i seks timer20:46NorgeAlle barnehager og skoler i Oslo får utdelt jodtabletter20:34PolitikkKrisemåling for Høyre – passeres av Sp20:07Verden– De overlevde dinosaurene, nå har de også overlevd skogbrannene19:37NorgeLederne i regjeringspartiene i møte onsdag kveld19:25VerdenUSA og Kina undertegnet innledende avtale om handel19:18VerdenFlyplassen i Alicante stengt fram til torsdag på grunn av brann
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus