Ryanair takket nei til å fly fra Gardermoen

Det irske flyselskapet Ryanair har takket nei til såkalte slots på ruter til London og Vilnius fra Gardermoen. Dermed blir det ingen ruteåpning for Ryanair til og fra Gardermoen i denne omgang.
Det irske flyselskapet Ryanair har takket nei til såkalte slots på ruter til London og Vilnius fra Gardermoen. Dermed blir det ingen ruteåpning for Ryanair til og fra Gardermoen i denne omgang. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ryanair fikk i januar klarsignal til å fly ruter til og fra Gardermoen. Nå har det irske flyselskapet takket nei.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed blir det ingen ruteåpning for Ryanair til og fra Gardermoen i denne omgang, opplyser kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo lufthavn til VG.

Lavprisselskapet søkte i år om såkalte slots på fire daglige ruter. Selskapet fikk innvilget tre daglige avganger til London og en tur-retur-flygning mellom Vilnius i Litauen og Oslo, og måtte innen 31. januar bestemme seg for om de ville benytte seg av tillatelsen.

Bakgrunn: Ryanair skal starte flygninger fra Gardermoen

Ryanair har fortsatt mulighet til å benytte seg av tildelte slots fra 1. september, opplyser Airport Coordination Norway AS, som har ansvaret med å fordele trafikkrettigheter på norske flyplasser, til Aftenposten.

– Ryanair er alltid interessert i nye ruter, men vi kommenterer ikke eller involverer oss i rykter og spekulasjoner, skriver selskapets markedsdirektør for Skandinavia og Baltikum, Hans Jørgen Elnæs, i en epost til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ryanair har sagt opp på Rygge lufthavn

Da regjeringen før jul varslet at de vil innføre en flyseteavgift på 80 kroner, bestemte Ryanair seg for å si opp baseavtalen de har med flyplassen på Rygge i Østfold. Flyplassen kan dermed bli nedlagt.

Flyseteavgiften skal etter planen innføres i Norge fra 1. april. Fristen for å komme med innspill til regjeringen er 21. februar.