Her er verdens farligste flyselskaper

Dersom flysikkerhet er viktigst bør du unngå å reise med flyselskapet Batik Air. Flyselskapet har havnet på listen over de farligste i verden, ifølge airlineratings.com.
Dersom flysikkerhet er viktigst bør du unngå å reise med flyselskapet Batik Air. Flyselskapet har havnet på listen over de farligste i verden, ifølge airlineratings.com. Foto: Reuters / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er flyselskapene du bør unngå om du setter sikkerhet høyest.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nepal, Indonesia og det søramerikanske landet Surinam har de farligste flyselskapene i verden, ifølge det globale flyselskapsanalysefirmaet AirlineRatings.com.

Siden etableringen i 2013 har analysefirmaet overvåket 407 flyselskap og årlig publisert en liste med oversikt over verdens sikreste - og minst sikre - flyselskap.

Av selskapene som er vurdert får 148 selskaper sju av sju mulige stjerner for sikkerhet, deriblant vårt hjemlige SAS. 50 selskaper får tre eller færre stjerner.

Les også: Dette er de sikreste flyselskapene i verden

Helt på bunn ligger ti flyselskap som bare får én stjerne hver. Alle disse ti flyselskapene er hjemmehørende i Nepal, Indonesia og Surinam.

Ifølge nettsiden mister et flyselskap stjerner dersom det bare bruker russiskbygde fly, om det har blitt satt på bakken i løpet av de siste fem årene eller dersom de har vært rammet av en flyulykke de siste ti år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Listen kan være kjekk å notere seg dersom du er glad i å reise og setter flysikkerheten høyest.

De 10 farligste flyselskapene i verden:

Batik Air

Bluewing Airlines

Citilink

Kal-Star Aviation

Lion Air

Sriwijaya Air

TransNusa

Trigana Air Service

Wings Air

Xpress Air

Kilde: AirlineRatings.com

Til tross for flere tragiske flyulykker i 2015 har det aldri vært tryggere å fly enn nå. Av fjorårets 34 millioner flyturer med 3,6 milliarder passasjerer ble det registrert 16 flyulykker. Tilsammen 560 mennesker mistet livet.overvåker hele 407 flyselskap og utgir hvert år en liste over verdens sikreste flyselskap.