Himmelske konsertopplevelser med SAS

SAS vil, i samarbeid med Universal Music, avholde en rekke konserter med noen av landets mest lovende artister på flyplasser, i lounger – og oppe i luften. Foto: SAS AB
SAS vil, i samarbeid med Universal Music, avholde en rekke konserter med noen av landets mest lovende artister på flyplasser, i lounger – og oppe i luften. Foto: SAS AB

SAS Live Music skal bringe levende musikk ut til folk på reisefot.

Hvis du i løpet av ettermiddagen i dag skal sette deg på et SAS-fly mellom Oslo-Trondheim, Trondheim-Bergen, Bergen-Stavanger og Stavanger-Oslo, så er det ikke nødvendig å ta på deg øretelefoner for å høre på musikk underveis.

I dag lanseres nemlig SAS Live Music i samarbeid med Universal Music, der tanken er å gi lokale artister muligheten til å vise seg frem for publikum og samtidig skape rammene for en musikalsk opplevelse for reisende innenlands i Norge.

Les også: Fly-skrekk i Vest-Finnmark

Første gang i fly

Første artist ut til å underholde reisende om bord på utvalgte fly er gruppen Casa Murilo. I en pressemelding fra Universal Music Norge, forteller vokalist Chris Winfield at de tidligere har spilt på buss, trikk og togstasjon. Passasjerfly blir derimot første gang.

– Det blir veldig spennende og vi er veldig glad for å få muligheten til å lansere den nye singelen vår for SAS passasjerer om bord et fly høyt oppe i lufta, jeg vet ikke om det noen sinne er blitt gjort før, sier Casa Murilos vokalist.

Det vil bli arrangert to konserter hver måned i 2016, og i tiden fremover kan du oppleve artister som Morten Myklebust, OMVR, Izabell, Gundelach og Bendik.

Les også: Europas høyest beliggende whiskylager

(Saken fortsetter under)

Gruppen Casa Murilo, her sammen med Bangladesh-bandet Chirkutt i 2013, vil opptre på fire ulike flygninger i løpet av ettermiddagen i dag. Foto: Lars Opstad / Rikskonsertene / Handout
Gruppen Casa Murilo, her sammen med Bangladesh-bandet Chirkutt i 2013, vil opptre på fire ulike flygninger i løpet av ettermiddagen i dag. Foto: Lars Opstad / Rikskonsertene / Handout

– Unike opplevelser

Det er ikke bare i skyene at det blir konsert, og lyden vil bli tilpasset i forhold til omgivelsene. Oppe i luften er det vokale fremføringer som skal råde, mens det i flyterminalene nede på bakken vil være rom for å kjøre på med litt ekstra trøkk. I loungene, der stemningen er mer lun, vil lydnivået holde et mer rolig nivå.

– Innsikt viser at våre mest frekvente reisende har stor interesse for musikk og at nordmenn er et musikkelskende folk, og dette vil gi våre kunder ganske unike musikalske opplevelser. Det er også meningsfullt å kunne være med på å profilere nye lokale artister i et samarbeid med Universal Music & Brands, sier Marianne Orderud, markedssjef i SAS, i pressemeldingen.

Ann-Kristin Kreutz er ansvarlig for forretningsutvikling i Universal Music & Brands. Hun forteller at Universal er stolte av det nye samarbeidet.

– Dette konseptet vil gi unge og lovende artister en unik mulighet til å vise seg frem i et nytt og spennende miljø, sier hun i samme pressemelding.

Les også: Høytflyvende norgesreklame i «tidenes filmprosjekt»

Personvernpolicy