Her er museene du aldri hadde trodd at fantes

På The Museum of Broken Relationships i Kroatia finner du en hel del mer eller mindre interessante gjenstander, som alle er relatert til et mislykket forhold.
På The Museum of Broken Relationships i Kroatia finner du en hel del mer eller mindre interessante gjenstander, som alle er relatert til et mislykket forhold. Foto: The Museum of Broken Relationships
Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du noen gang lett etter et museum for hår, blyanter, torturredskaper eller brutte forhold? Alle finnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nettstedet Oversixty.co.nz har satt opp en liste over verdens rareste museer.

På listen finnes det museer du aldri hadde trodd at eksisterte.

Her er noen av museene nettstedet har plukket ut:

Avanos Hair Museum

I tyrkiske Avanos ligger et museum med tusenvis av menneskelige hår. Hår i alle varianter er å finne, og museet består av 16.000 deler.

Les også: Flypassasjer hadde på tre bukser for å slippe bagasjeregning

Cumberland Pencil Museum

I Storbritannia ligger et museum dedikert til den gode, gamle blyanten. Blant annet er verdens største fargeblyant, 7,91 meter høy, noe av det du kan betrakte her. Så vidt vi vet finnes det ikke verken noe eget tastaturmuseum eller museum for tastaturer.

Museum of Medieval Torture Instruments

I tillegg til potensielt å kunne gi deg mareritt, gir museet i Nederland deg et interessant blikk tilbake i historien. Mer enn 100 torturredskaper kan beskues.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Her er tør rfisken alt annet enn tørr

The Museum of Broken Relationships

Ja, du leste riktig. I Kroatia ligger museet du nok ikke svipper innom på kjærlighetsferie. Alt fra håndjern og en vannmelon i tre til belter og (andre) sexleketøy.

Sulabh International Museum of Toilets

India har nok av turistattraksjoner, men hvis du er på jakt etter en opplevelse som ikke alle andre kan skryte av, er kanskje en tur innom toalettmuseet noe du bør vurdere.

Les også: Venter i timevis på å få ta bilder her

Oversixty sin liste finnes også Baku Museum of Minature Books, Icelandic Phallological Museum, The Kansas Barbed Wire Museum, Meguro Parasitological Museum, Momofuko Ando Instant Ramen Museum og Museum of Bad Art.

Les også: Dette norske hotellet er på listen over verdens beste hoteller

Les også: Dette skipet er tre millimeter