Kinesere satser millioner på Preikestolen

Turister på fjellplatået Preikestolen ved Lysefjorden i Forsand kommune i Rogaland. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Turister på fjellplatået Preikestolen ved Lysefjorden i Forsand kommune i Rogaland. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et kinesisk selskap har gjort flere oppkjøp i Rogaland, blant annet av et hotell. Planen er å sende turister til det ikoniske fjellplatået Preikestolen i Lysefjorden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved nyttår overtok det kinesiske konsernet Empery Verkshotellet på Jørpeland for 20 millioner kroner. I tillegg planlegger de å kjøpe to naboeiendommer på til sammen 2,6 dekar og få disse omregulert til hotellformål, skriver Stavanger Aftenblad.

Selskapet har også kjøpt et hus ved Oanes ferjekai i Forsand kommune.

– Dette er en verden vi ikke har vært borti tidligere. De har en tjukk skrytebok om konsernet, som bare er et skue. De har et stort nettverk og jobber med å få kinesiske turister hit, forteller en kilde som ikke har lov til å uttale seg på vegne av selskapet til Stavanger Aftenblad.

Etter det Aftenbladet kjenner til ønsker kineserne å få inn sine egne folk til Norge for å planlegge, bygge og drifte reiselivssatsingen. Inntil videre avventer selskapet å få godkjenninger på visumsøknader for sine ansatte.

Nærmere 300.000 turister besøker Preikestolen årlig.