Jobber med å bevare «utdøende kunst»

Hong Kong er berømt for smårettene dim sum, men i dag lages mesteparten på fabrikk.

Det har en rekke lokale kokker sett seg lei på. De har derfor begynt å jobbe intenst for å sørge for at tradisjonen ikke dør ut, skriver AFP Relaxnews.

Dim sum lages med både sjømat, kjøtt, grønnsaker og søtsaker. Noen ganger er den frityrstekt.

For de fleste blir ikke et dim sum-måltid fullkomment uten dumplings, en slags melbolle med fyll.

Etterspørselen etter dim sum er så stor i Hong Kong at mange restauranter er nødt til å servere fabrikkprodusert, ifølge AFP Relaxnews.

Les også: Fra pest til fest

– Jobber hardt

I videoen øverst i artikkelen kan du bli med til den tradisjonelle dim sum-restaurant Maxim i Hong Kong. Her blir alt laget for hånd.

Chui Kwok-hing, som er en av eierne av restauranten, forteller at det er svært tidkrevende å lære å lage god hjemmelaget dim sum.

– Vi jobber hardt og insisterer på å gjøre det for hånd. Håndlaget dim sum er fersk. Utseendet skal også være appetittvekkende, sier han til AFP Relaxnews.

Les også: Penger brukt på opplevelser og reiser gir mest lykke

Tidkrevende

Han tror at én av grunnen til at stadig flere restauranter tyr til fabrikkprodusert dim sum, er at det er blir stadig færre kokker som kan lage det fra bunnen av.

– Stadig flere unge kinesere jobber på vestlige hoteller eller sushi-restauranter. Få jobber på tradisjonelle kinesiske restauranter, sier Kwok-hing.

Choy Pui-man studerer ved Chinese Culinary Institute. Hun er en av få unge kinesere som vier sin tid til å lære den gamle kokkekunsten.

– Familien min støtter ikke valget mitt ettersom jeg må jobbe lange dager, samt at det er et tøft arbeidsmiljø. Men jeg er interessert i dette og ønsker å bli en god dim sum-kokk, sier hun til AFP Relaxnews.

Personvernpolicy