Kjempekanin lokker folk til fjells

Pressefoto fra 2005: gelitin.net.
Pressefoto fra 2005: gelitin.net.

I ti år har den gigantiske kaninen ligget på en italiensk fjelltopp. Det skal den gjøre i ti år til.

Denne rosa kaninen er trolig den eneste kaninen som er synlig på Google Earth. Høsten 2005 ble den 61 meter lange monstergnageren plassert på en italiensk fjelltopp i håp om at den skulle kunne lokke flere folk til fjells.

Ifølge beregningen skulle kaninen overleve tyve år på det 1500 meter høye fjellet Colletto Fava i nord-Italia før naturen tok beistet tilbake. Halvveis til målet ligger kaninen der fortsatt, dog langt mer falmet og slitt enn i kaninens rosa barndom.

Les også: Ti severdigheter det snart er for sent å se

Det var den østerrikske kunstgruppen Gelitin som stod bak ideen om å plassere en rosa kjempekanin på toppen av et fjell. Da prosjektet ble lansert i september 2005 hevdet kunstgruppen at kaninen var strikket av rosa garn av et dusin bestemødre.

– Kaninen er laget for å få deg til å føle deg liten, omtrent som om det var en slags Gulliver, sa gruppemedlem Wolfgang Gantner i 2005.

Og lar du deg ikke lokke til fjells av en megakanin, så kan du alltids se den på Google Earth under her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus