Fly med hodet i skyene

Fremtidens dyreste flysete befinner seg i taket på flyet.

Å si at noen har hodet i skyene, betyr vanligvis at vedkommende er gitt til å handle på innfall, dagdrømmer eller tenker urealistisk. Nå sørger imidlertid Windspeed Technologies for at uttrykket får en bokstavelig mening.

Selskapet har brukt et år på å designe SkyDeck som i korte trekk er et sete i taket på flyet, der du kan se direkte ut på omgivelsene rundt mens du flyr gjennom himmelen. Både store og små private fly kan utstyres med teknologien, og du kan benytte trapp eller heis opp til toppetasjen.

Les også: Slik får du sove på flyet

Kalesjen vil bli laget av lignende høyfaste materialer som de som brukes til å bygge overbygg på supersoniske jagerfly og skal tåle alle forhold, inkludert kolliderende fugler.

Enn så lenge er det ikke blitt sagt noe om selve prisen på moroa, men at den vil bli høy hersker det liten tvil om. Teknologien vil nok derfor i første omgang være forbeholdt superrikes privatfly. Men om det skulle vise seg at det foreligger et marked for «himmelseter» så kan det spre seg videre til utvalgte passasjerfly.

Les også: Stortinget vedtok flyseteavgiften

Se også videoen under:

Velt deg i luksus i lufta

Flyselskapene konkurrerer om å tilby stadig mer luksus i flyene sine. Alt fra femretters gourmetmiddag til egne avlukker og senger. Nå kan du også leie en egen treroms med butler i lufta - om du har penger nok.

Personvernpolicy