Mesterkokk åpner ny restaurant

Fiskekake laget av sei, servert med en musling- og persillesaus, ristet tang og saltede plommer. Foto: Thomas Degner
Fiskekake laget av sei, servert med en musling- og persillesaus, ristet tang og saltede plommer. Foto: Thomas Degner

Gourmetfavoritten Noma i København får «lillebror»

Den danske mesterkokken René Redzepi er en av Skandinavias mest anerkjente når det kommer til å skape kulinariske gourmetnytelser for gjestene på restaurant Noma i København. Nå har han kunngjort at han vil åpne en ny bistro, ikke langt unna Noma i den danske hovedstaden.

Les også: Dette er verdens beste restauranter

Gourmet på bistro

René Redzepis kokkekunster har blant annet fokusert sterkt på det nordiske kjøkken og Noma har vunnet prisen for verdens beste restaurant av San Pellegrino Awards en rekke ganger.

Den nye bistroen skal hete 108 og i likhet med Noma skal «lillebror» fokusere på mesterkokkens nordiske tilnærming i matveien. Samtidig skal 108 legge seg på en mer avslappet stil, som den du finner på en fransk bistro.

Åpningen av 108 er planlagt sent på våren 2016.

Les også: – Finn billig hotellovernatting i Latin-Amerika og Øst-Europa

Stenger Michelin-favoritt

Noma i København kan smykke seg med to Michelin-stjerner og du skal booke i god tid hvis du vil sikre deg et bord. Men tidligere i år var det mange som satte sødkartoffelen i halsen da Redzepi annonserte at stedet skal stenges.

Årsaken er at han vil flytte restauranten til en bondegård utenfor hovedstaden for på den måten legge større vekt på både lokale og egenproduserte produkter. Noma vil derfor holde stengt fra nyttårsaften 2016 inntil den åpner i nye omgivelser i 2017.

Les også: Så lang tid tok det å reise for 100 år siden

Flytter restaurant til Australia

René Redzipe er ellers en mann med mange jern i ilden, og i sommer annonserte han at han skulle ta med seg hele den danske restauranten til Sydney i Australia. Noma Australia skal kun være åpen i ti uker og på menyen er utelukkende konsentrert mot australske produkter. I mellomtiden holder lokalene stengt i København.

Dette er ikke første gang Redzipe flytter restauranten utenlands; vinteren 2015 gikk turen til Tokyo der de holdt åpent i fire uker. Ventelisten telte tusenvis og gjestene fikk oppleve Noma på japansk vis med utsikt mot Mount Fuji.

Men om du håper å ta deg en tur innom Redzepis restaurant mens du er i Sydney mellom januar og april 2016, så ble samtlige bord booket på mindre enn to minutter da de åpnet for bestilling i oktober.

Tilrettelagt og oversatt av Roger Grosvold (ABC Nyheter)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus