Virkelighetens Simpson-hus

I Henderson, Nevada, finnes et hus inspirert av en av verdens mest populære tegnefilmserier. Kjenner du det igjen? Foto: Scott Jones / Flickr | Creative Commons.
I Henderson, Nevada, finnes et hus inspirert av en av verdens mest populære tegnefilmserier. Kjenner du det igjen? Foto: Scott Jones / Flickr | Creative Commons.

Hadde Homer og Bart Simpson eksistert på ordentlig ville de trolig bodd i huset til høyre.

Sommeren 1997 ble et helt spesielt bolighus reist i byen Henderson, Nevada. Malt i rosa, med karnapper på hver side av inngangsdøren og med en karakteristisk garasje i front, var huset så å si identisk med bolighuset til figurene i en av verdens mest kjente tegnefilmserier: The Simpsons.

Likheten var ikke tilfeldig. Huset ble bygget for å være hovedpremie i et Simpsons-lotteri, og markedsføringsgigantene Fox og Pepsi sto bak.

Les også: Trofast hund en av Edin­burghs store attrak­sjo­ner

Tro mot originalen

Ifølge nettstedet Atlas Obscura, som nylig omtalte historien til det spesielle huset, pløyde entreprenørene gjennom 100 episoder av The Simpsons før de satte i gang med byggingen, for å sikre at både interiør og eksteriør ble identisk med det originale huset med adresse 742 Evergreen Terrace i den fiktive byen Springfield.

Les også: Simpsons skaper røper hvor det virkelige Spring­field ligger

Over 30.000 personer besøkte huset da det var åpent for publikum i august og september 1997. Også serieskaper Matt Groening var tilstede under avdukingen og lagde ansiktet til Homer Simpson i betongen og spraymalte Bart Simpson på den ene garasjeveggen.

Vinneren takket nei

Vinneren av konkurransen var imidlertid ikke like interessert i å bo i det ikoniske tegneseriehuset. I valget mellom Simpson-huset og 75.000 dollar i kontanter (tilsvarende 660.000 norske kroner) valgte vinneren sistnevnte. Dermed ble huset stående tomt inntil det ble malt på ny og solgt som privatbolig i 2001.

Kan fortsatt sees

Snart 20 år etter står huset fortsatt i 712 Red Bark Lane i Henderson, Nevada. Fargen er ikke lenger skrikende gammelrosa og den en gang så grønne hagen har blitt omgjort til en steinhage. I tillegg har man foretatt noen justeringer på eksteriøret samt pusset opp innsiden. Men hovedformen og Homer Simpsons inngraverte ansikt i betongen er fortsatt påminnelser om at huset ble inspirert av den berømte boligen til Homer, Marge, Bart, Lisa og Maggie.

Tegnefilmsuksess

Det var den 19. april 1987 at amerikanske tv-seere første gang ble introdusert for den gule, problemfylte familien Simpson i en kort animasjonsfilm på «The Tracey Ullman Show».

To år senere hadde skaperen av serien, Matt Groening, sparket så mye liv og suksess inn i den tegnede familien at den fikk sitt eget halvtimes-show i beste sendetid.

I Norge går The Simpsons på kanalen Viasat 4. TV-serien er nå inne i sin 26. sesong.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus