Bulgaria har verdens billigste femstjerners hoteller

Det er i Bulgaria du finner de billigste femstjerners hotellene, ifølge verdens største hotellsøkeside, Trivago. Bilde fra populære Varna på Svartehavskysten.
Det er i Bulgaria du finner de billigste femstjerners hotellene, ifølge verdens største hotellsøkeside, Trivago. Bilde fra populære Varna på Svartehavskysten. Foto: Colourbox.com

Ute etter litt luksus på ferien? De billigste femstjernershotellene finner du i Europa, ifølge tall fra hotellsøkeside.

Bulgaria er landet med de billigste femstjerners hotellene, med en gjennomsnittspris for et standard dobbeltrom for to personer på 1031 kroner per natt.

Tallene er basert på søk fra oktober 2014 frem til september 2015 på hotellsøkesiden trivago.no.

Bulgaria byr på varierte muligheter for ferie enten det er bade- og strandferie ved Svartehavet, storbyferie i hovedstaden Sofia eller skiferie i populære områder som Bansko, Borovets og Pamporovo. Ønsker du i tillegg litt ekstra luksus gjennom å bo på et femstjerners hotell for en billig penge, skal altså mulighetene være mange i det østeuropeiske ferielandet ved Svartehavskysten.

Les også: Disse hotellene har blitt delt mest på Instagram i 2015

Nabolandet Romania kommer på en andreplass med gjennomsnittspris på 1211 kroner per natt, ifølge tallene fra hotellsøkesiden, mens Malaysia tar tredjeplassen.

Selv om sistnevnte destinasjon ligger litt lengre unna geografisk og i reisetid mangler ikke landet forlokkende tilbud. Shopping i hovedstaden Kuala Lumpur, eller snorkling utenfor en av de eksotiske øyene, er bare noen av aktivitetene man kan foreta seg i Malaysia, mens man nyter luksus på femstjernershoteller til en gjennomsnittspris på 1235 kroner per natt for to personer.

Les også: Disse hotellene må du bo på før du dør

Skulle skikkelig dyre luksushoteller friste, så må du til Maldivene for å finne vinneren i den andre enden av listen. Øynasjonen er kjent for sine luksushoteller, og gjennomsnittsprisen for et dobbeltrom for en natt er på hele 11737 kroner. Det er 7000 kroner mer enn gjennomsnittprisen i USA, som ligger på en andreplass med 4.753 kroner i gjennomsnitt per natt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus