Tre Boeing 747-fly forlatt på flyplass i Malaysia

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Bobby Yip / Reuters

Tre svære Boeing 747-fly har stått forlatt på hovedflyplassen i Malaysia i mer enn ett år. Nå etterlyser myndighetene eierne.

Ingen har vedkjent seg eierskap til flyene. Myndighetene klør seg i hodet og setter nå sin lit til en annonsekampanje der de forlatte flyene vises fram med bilder.

– Hvis du ikke henter flyet innen 14 dager fra dags dato, kommer vi til å selge eller kvitte oss med flyet på annen måte, heter det i en annonse som flyplassledelsen ved Kuala Lumpurs internasjonale lufthavn har plassert i de to avisene The Star og Sin Chew Daily.

Les også: Kuriøse konsept fra flyprodusent

Administrerende direktør Zainol Mohd Isa i Malaysia Airports , Malaysias svar på Avinor, sier til CNN at flyene har stått på flyplassen i mer enn ett år, og at de ble plassert der på forskjellige tidspunkt. Det er uklart hvem som er ansvarlig for flyene og avgiftene som har påløpt seg gjennom denne perioden.

– Det er ikke blitt betalt parkeringsavgift, for vi vet ikke hvor vi skal sende regningen, sier Isa, som legger til at flyplassen har nok plass, men at man naturligvis ønsker en løsning på saken.

Flyene har tilhørt et utleieselskap som heter Air Atlanta Icelandic, men selskapet opplyser at flyene ble solgt i 2008. Siden har de skiftet hender flere ganger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus