Forventer dobling i flytrafikken de neste 20 år

Den internasjonale bransjeorganisasjonen for luftfart (IATA) har kommet med nye prognoser for internasjonal flytrafikk de neste 20 år.
Den internasjonale bransjeorganisasjonen for luftfart (IATA) har kommet med nye prognoser for internasjonal flytrafikk de neste 20 år. Foto: AFP / NTB scanpix

I år er det ventet at 3,5 milliarder passasjerer vil reise med fly. I 2034 vil tallet ha fordoblet seg, ifølge prognoser fra IATA.

Den internasjonale bransjeorganisasjonen for luftfart (IATA) har kommet med nye prognoser for internasjonal flytrafikk de neste 20 år. Prognosen anslår syv milliarder flypassasjerer i år 2034. Det tilsvarer en årlig vekst på 3,8 prosent sammenlignet med nivået i 2014.

Det skriver finans.dk.

Estimatet er 400 millioner lavere enn tidligere estimater for flytrafikken 20 år fram i tid. Det skyldes at etterspørsel fra særlig Kina er noe dempet i forhold til de opprinnelige prognosene, heter det fra IATA.

Det er likevel fra Kina den klart største veksten i flytrafikken er ventet de kommende 20 årene, med en økning fra 759 millioner årlig til 1196 millioner. For amerikanske reisende er tallet ventet å øke fra 523 millioner til 1156 millioner, mens det i India forventes en økning på 275 millioner til 378 millioner.

På fjerde- og femteplass følger Indonesia og Brasil, med en forventet passasjervekst på henholdsvis 132 millioner og 104 millioner fram mot 2034.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus