USA ber Norge stanse flyseteavgift

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og finansminister Siv Jensen har fått et brev med advarsel mot innføring av en omstridt flyseteavgift.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og finansminister Siv Jensen har fått et brev med advarsel mot innføring av en omstridt flyseteavgift. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

I et brev til den norske regjeringen advarer en amerikansk luftfartsorganisasjon mot å innføre en ekstra flysetavgift.

Det er den mektige amerikanske luftfartsorganisasjonen Airlines for America som i et brev til finansminister Siv Jensen og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen advarer mot regjeringens planlagte flysetavgift.

– En slik avgift vil virke mot sin hensikt i flyselskapenes pågående arbeid med å forbedre våre allerede kraftige miljøtiltak. Den vil være i strid med internasjonale regler, og skadelig for Norges samarbeid blant annet med USA, skriver hovedorganisasjonen for de amerikanske flyselskapene, ifølge VG.

Les også: NHO vil ha utsatt flyavgift til neste høst

Regjeringens omstridte flyavgift på 88 kroner per tur kom inn i regjeringspartienes avtale om statsbudsjett helt i sluttfasen. Ifølge klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) er avgiften bare en forsmak på hva vi har i vente.

– Skal Norge klare å nå klimamålet om 40 prosent kutt av CO2-utslippene innen 2030, vil transportsektoren måtte ta en stor del, sier hun til NTB.

Les også: Sundtoft (H): – Flysete­av­gif­ten er bare starten

I brevet Airlines for America har oversendt den norske regjeringen lister de opp en rekke grunner til hvorfor flyseteavgiften ikke kan innføres i norsk og internasjonal luftfart. Organisasjonen peker også på at en slik avgift vil føre til færre ruter til USA.

Les også: Flere Frp-ere ber regje­rin­gen droppe flysete­av­gif­ten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus