USA ber Norge stanse flyseteavgift

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og finansminister Siv Jensen har fått et brev med advarsel mot innføring av en omstridt flyseteavgift.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og finansminister Siv Jensen har fått et brev med advarsel mot innføring av en omstridt flyseteavgift. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I et brev til den norske regjeringen advarer en amerikansk luftfartsorganisasjon mot å innføre en ekstra flysetavgift.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er den mektige amerikanske luftfartsorganisasjonen Airlines for America som i et brev til finansminister Siv Jensen og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen advarer mot regjeringens planlagte flysetavgift.

– En slik avgift vil virke mot sin hensikt i flyselskapenes pågående arbeid med å forbedre våre allerede kraftige miljøtiltak. Den vil være i strid med internasjonale regler, og skadelig for Norges samarbeid blant annet med USA, skriver hovedorganisasjonen for de amerikanske flyselskapene, ifølge VG.

Les også: NHO vil ha utsatt flyavgift til neste høst

Regjeringens omstridte flyavgift på 88 kroner per tur kom inn i regjeringspartienes avtale om statsbudsjett helt i sluttfasen. Ifølge klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) er avgiften bare en forsmak på hva vi har i vente.

– Skal Norge klare å nå klimamålet om 40 prosent kutt av CO2-utslippene innen 2030, vil transportsektoren måtte ta en stor del, sier hun til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Sundtoft (H): – Flysete­av­gif­ten er bare starten

I brevet Airlines for America har oversendt den norske regjeringen lister de opp en rekke grunner til hvorfor flyseteavgiften ikke kan innføres i norsk og internasjonal luftfart. Organisasjonen peker også på at en slik avgift vil føre til færre ruter til USA.

Les også: Flere Frp-ere ber regje­rin­gen droppe flysete­av­gif­ten