Kuriøse konsept fra flyprodusent

<p>INNOVASJON: En av idéene til Airbus er å bygge flere stoler i høyden.</p>
INNOVASJON: En av idéene til Airbus er å bygge flere stoler i høyden. Foto: Airbus

Flyprodusenten Airbus har mange spenstige idéer til hvordan fremtidens fly skal se ut.

Airbus søker stadig vekk om nye patenter for å beskytte idéene sine. Her er noen av de kreative konseptene deres.

Les også: Er dette fremtidens fly?

Avtagbar kabin

Flyprodusenten fikk nylig innvilget patent på en avtagbar kabin. Med denne oppfinnelsen skal passasjerer kunne gå inn i en separat kabin som kan hektes på flyet. Flyet kan dermed klargjøres mens passasjerene finner seg til rette, noe som gjør at flyselskapet sparer dyrebar tid.

Foto: Airbus
Foto: Airbus

Interaktivt vindu

Tidligere har Airbus søkt patent på et interaktivt kabinvindu som blant annet skal kunne registrere hvor passasjeren ser og peker. Vinduet skal da kunne vise informasjon om objekter som passasjeren interesserer seg for.

Foto: Airbus
Foto: Airbus

Hjelm som bekjemper kjedsomhet

Flyprodusenten har også en idé til en høyteknologisk hjelm som tilkobles hodestøtten. Airbus viser til at tilgangen til musikk, filmer, dataspill eller mat noen ganger er «utilstrekkelig for å minske kjedsomhet eller stress».

Hjelmen skal gjøre at passasjeren kan isolere seg fra omgivelsene, og leve seg inn i sin egen verden med video, lyd og til og med lukt. Samtidig skal man fortsatt kunne se området rundt seg dersom man ønsker.

Foto: Airbus
Foto: Airbus

Etasjevis stabling av flyseter

Airbus har funnet en metode som gjør at de kan presse flere folk inn i flyet: bygge enda flere seter over de andre setene.

Foto: Airbus
Foto: Airbus

Fly med sirkelkabin

En annen idé Airbus har søkt patent på er et fly der passasjerkabinen dreier seg rundt i en sirkel. Flyet vil da ha en torus i midten som tillater flere passasjerer og letter påkjenningen for flystrukturen.

Foto: Airbus
Foto: Airbus

Falldør for terrorister

Airbus har utformet en plan i ekte Snurre Sprett-stil for å fange uvedkommende som nærmer seg cockpiten. Når noen nærmer seg, skal en falldør kunne åpnes og fange terrorister og andre besværlige personer i en celle under kabinen.

Foto: Airbus
Foto: Airbus

Les også: Skal fly fra London til New York på en time

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus