Katter skal bringe turister tilbake til Brussel

Katter er belgiske myndigheters nyeste våpen for å få turister til å besøke Brussel igjen etter at terrortrusselen nå er senket.

Katter har blitt turistmyndighetenes nye maskot som følge av at Brussel egne innbyggere har overstrømmet sosiale medier med hundrevis av kattebilder denne uken. Flommen av kattebilder dukket opp som en uventet reaksjon på at politiet ba folk om å la være å dele informasjon om pågående aksjoner som ble utført i terrorjakten.

Les også: Trusselnivået senkes i Brussel

Kreative innbyggere tvitret bilder av katter utkledd som skarpskyttere, iført hatt og med potene i været. Politiet svarte etter hvert med å legge ut et bilde av en skål kattemat som takk til folk for deres hjelp. Turistmyndighetene bruker har nå tatt tråden videre og bruker bilder av katter foran kjente landemerker i Brussel for å tiltrekke seg turister igjen.

Brussel hoteller har denne uken hatt 20 prosent færre gjester enn normalt. Leder for byens turistkontor, Patrick Bontick, mener nettkampanjen med bruk av katter kan være et morsomt trekkplaster for å gjenopprette besøkstallet.

– Selv i fæle situasjoner er vi i stand til å være humoristiske i Brussel. Vi er et surrealistisk land, sier Bontick, og legger til at han håper dette kan være med på å gi inntrykk av at byen har et vennligsinnet ansikt.

Personvernpolicy