Meny

Reiselivet skuffet over at «moromomsen» økes

Hotellovernattinger er ett av flere områder som rammes når momsen økes fra åtte til ti prosent i statsbudsjettet for 2016. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

KrF og Venstre ville reversere forslaget om økt lavmoms i sine alternative budsjetter, men vant ikke frem i forhandlingene med regjeringspartiene.

Dermed økes momsen fra 8 til 10 prosent på hotellovernattinger, fornøyelsesparker, museer, kinobilletter, idrettsarrangement og persontransport som tog og buss.

– Dette får uten tvil uheldige konsekvenser for disse næringene, sier direktør i Virke Reise Norge og Kultur, Line Endresen Normann.

Les også: Beste juli noensinne for norske hoteller

Hun mener konsekvensene blir at hoteller, transportselskaper, museer og kinoer får lavere inntekter, strammere marginer og dårligere økonomi.

– Alternativet er at man ser seg nødt til å øke prisene for å kompensere, sier Normann, som sier bransjen har som mål å få endringen reversert når revidert nasjonalbudsjett behandles i 2016.

Les også: Pass på denne moms-fella

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus