Færre flypassasjerer i oktober

En mann går i avgangshallen på nye pir nord på Oslo lufthavn som åpner i 2017. Avinor har hatt en oppgang på 2 prosent i antallet passasjerer ved flyplassen i oktober.
En mann går i avgangshallen på nye pir nord på Oslo lufthavn som åpner i 2017. Avinor har hatt en oppgang på 2 prosent i antallet passasjerer ved flyplassen i oktober. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

 Totalt reiste 4.547.288 passasjerer over Avinors 46 flyplasser i oktober. Dette er en nedgang på 0,3 prosent sammenlignet med fjoråret.

Innlandstrafikken fortsetter å falle og påvirker det samlede tallet i stor grad. 2.748.966 mennesker reiste innenlands i oktober, noe som utgjør en nedgang på 2,1 prosent fra 2014.

Derimot fortsetter utenlandstrafikken å stige, og 1.747.466 passasjerer reiste til og fra utlandet i forrige måned, som skaper en oppgang på 3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

– Denne utviklingen er som forventet, forteller Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

Fra Oslo Lufthavn har trafikken falt på innenlandsflyginger, mens økt utenlandstrafikken har likevel sørget for en samlet trafikkvekst på 2 prosent i oktober. Bergen, Trondheim og Stavanger har opplevd trafikknedgang til tross for at antallet utenlandsflyginger øker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus