136 Lufthansa-flygninger innstilt

136 Lufthansa-flygninger er innstilt tirsdag, men flesteparten av selskapets ruter i Tyskland og Europa vil likevel gå som normalt.
136 Lufthansa-flygninger er innstilt tirsdag, men flesteparten av selskapets ruter i Tyskland og Europa vil likevel gå som normalt. Foto: Michael Dalder / Reuters

Streiken i Lufthansa gjør at selskapet tirsdag innstiller 136 flygninger til og fra flyplassene i Frankfurt, München og Düsseldorf. 27.300 passasjerer blir berørt.

126 av flygningene er langdistanseruter mens de resterende ti er kortdistanseruter. Men nesten alle tyske og europeiske flygninger vil fortsette som normalt, opplyser det tyske flyselskapet.

Streiken berører ikke Lufthansas øvrige selskaper, som Germanwings og Eurowings.

Streiken har sammenheng med en arbeidskonflikt mellom kabinforeningen UFO og arbeidsgiveren. UFO krever bedre betingelser rundt lønn og pensjon.

Samtidig som streiken pågår, forhandler partene videre. Men det siste møtet mandag førte ikke fram til noe som helst, og konflikten er derfor like fastlåst som den var før helgen, da streiken ble innledet fredag.

UFO har varslet at streiken kan vare i én uke.

Bakgrunn: Over 100.000 flypassasjerer rammes av Lufthansa-streik

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus