SeaWorld slutter med omstridt spekkhogger-show

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjefen for SeaWorld sier de faser ut de omstridte spekkhogger-showene i San Diego. Showene fortsetter ved to andre anlegg, og spekkhoggerne skal fortsatt vises fram for publikum.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Fra 2017 vil det såkalte «Shamu»-showet, der spekkhoggerne utfører ulike stunt og saltoer, erstattes med en ny utgave som tar for seg dyrenes naturlige omgivelser og atferd, forklarte SeaWorld-sjef Joel Manby til investorer mandag. Grunnen er at publikum har gjort det klart at de heller vil se dyrene opptre naturlig enn utføre triks.

Se også: Plutselig dukker giganten opp under brettet

Dyrevernsaktivister er ikke fornøyd med endringene som er varslet. De vil at selskapet helt skal slutte å holde spekkhoggere i fangenskap.

– Det er nødvendig og uunngåelig at SeaWorlds nedrige sirkusshow tar slutt, men det er fangenskap som frarøver disse dyrene alt som er viktig og naturlig for dem, sier Jared Goodman i PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).

– Denne endringen blir som å slutte å piske sirkusløver, men låse dem inn i bur på livstid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også: - Stopp hundekjøttfestivalen!

Etter at en dokumentar i 2013 viste hvordan spekkhoggere reagerer på å bli holdt i fangenskap, har inntektene til det Florida-baserte firmaet falt. Publikumssvikten har vært størst i San Diego i California, og det er i første omgang der «Shamu»-showet – oppkalt etter SeaWorlds første spekkhugger – blir gjort om. I Orlando og San Antonio skal det fortsette som før.