SeaWorld slutter med omstridt spekkhogger-show

Sjefen for SeaWorld sier de faser ut de omstridte spekkhogger-showene i San Diego. Showene fortsetter ved to andre anlegg, og spekkhoggerne skal fortsatt vises fram for publikum.

– Fra 2017 vil det såkalte «Shamu»-showet, der spekkhoggerne utfører ulike stunt og saltoer, erstattes med en ny utgave som tar for seg dyrenes naturlige omgivelser og atferd, forklarte SeaWorld-sjef Joel Manby til investorer mandag. Grunnen er at publikum har gjort det klart at de heller vil se dyrene opptre naturlig enn utføre triks.

Se også: Plutselig dukker giganten opp under brettet

Dyrevernsaktivister er ikke fornøyd med endringene som er varslet. De vil at selskapet helt skal slutte å holde spekkhoggere i fangenskap.

– Det er nødvendig og uunngåelig at SeaWorlds nedrige sirkusshow tar slutt, men det er fangenskap som frarøver disse dyrene alt som er viktig og naturlig for dem, sier Jared Goodman i PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).

– Denne endringen blir som å slutte å piske sirkusløver, men låse dem inn i bur på livstid.

Se også: - Stopp hundekjøttfestivalen!

Etter at en dokumentar i 2013 viste hvordan spekkhoggere reagerer på å bli holdt i fangenskap, har inntektene til det Florida-baserte firmaet falt. Publikumssvikten har vært størst i San Diego i California, og det er i første omgang der «Shamu»-showet – oppkalt etter SeaWorlds første spekkhugger – blir gjort om. I Orlando og San Antonio skal det fortsette som før.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus