Trevi-fontenen gjenåpnet etter restaurering

Hundrevis av mennesker hadde samlet seg rundt Trevi-fontenen i Roma tirsdag for å bivåne den offisielle åpningen etter at fontenen har vært stengt i halvannet år på grunn av restaurering. Foto: Alessandro Bianchi (Reuters / NTB scanpix)
Hundrevis av mennesker hadde samlet seg rundt Trevi-fontenen i Roma tirsdag for å bivåne den offisielle åpningen etter at fontenen har vært stengt i halvannet år på grunn av restaurering. Foto: Alessandro Bianchi (Reuters / NTB scanpix)

Trevi-fontenen, et av Romas aller mest kjente landemerker og største turistattraksjoner, har åpnet igjen etter en 17 måneder lang restaurering.

Den barokke fontenen åpnet offisielt igjen på tirsdag etter å ha vært stengt i nesten halvannet år. Det har kostet over 2 millioner euro, nesten 19 millioner kroner, å restaurere fontenen. Og regningen er i sin helhet betalt av motehuset Fendi.

Les også: Eldgammel mumie oppdaget ved boligområde

Fontenen forestiller titanen Okeanos som rir på sine hester gjennom de strømmende vannmassene foran et 26 meter høyt palass.

Men selv om fontenen har vært stengt i mange måneder, har ikke det hindret turister i å gjøre det tilreisende har gjort i mange, mange år, nemlig å kaste mynter i fontenen. Det skal etter sigende gjøre at man kommer tilbake til Den evige stad.

Les også: Snøhetta vant pris – skal designe taubane i Italia

Personvernpolicy