Feriehus i Frankrike:

Laila og Helge var helt sikre på hvor deres fremtidige drømmehus skulle ligge

Godt uterom: Huset er bygget i 2008, men ser ut som det klassisk franske drømmehuset. Laila og mannen fikk satt på flere skodder og malt dem i en delikat blåfarge. Huset har utgang til den frodige hagen fra de fleste rommene i første etasje. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Godt uterom: Huset er bygget i 2008, men ser ut som det klassisk franske drømmehuset. Laila og mannen fikk satt på flere skodder og malt dem i en delikat blåfarge. Huset har utgang til den frodige hagen fra de fleste rommene i første etasje. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Men tilfeldighetene ville det annerledes…

HER BOR: Interiørdesigner Laila Sjøholt og mannen Helge Onsum. Boligen fra 2008 er på 140 m2 og ligger i Tourrettes sur Loup i Provence i Frankrike.
HER BOR: Interiørdesigner Laila Sjøholt og mannen Helge Onsum. Boligen fra 2008 er på 140 m2 og ligger i Tourrettes sur Loup i Provence i Frankrike.

Styling: Tone Kroken

De hadde lett i mange år etter «sin» by, Laila Sjøholt og mannen Helge Onsum, og de visste nøyaktig hva de var ute etter.

– Drømmen var Italia, en liten by som var levende hele året med et hyggelig sentrum i gangavstand fra huset. Ikke minst måtte det være lett tilgjengelig med fly, forteller Laila til magasinet Maison.

Det siste var kanskje det viktigste, for etter at barna hadde flyttet ut hadde paret kjøpt en mindre leilighet i Oslo for å kunne oppfylle drømmen om et hus i utlandet der de kunne tilbringe tid hver måned. Og det var altså Italia som gjaldt. Men som så ofte skjer; tilfeldighetene ville det annerledes.

– Vi skulle besøke noen venner sør i Frankrike, og hadde lest om en restaurant i byen Tourrettes sur Loup, som ligger litt opp i fjellene under en halvtime fra flyplassen i Nice. Dermed var det gjort.

Les også: Over halvparten bruker boliglånet på annet enn boligformål

Artikkelen fortsetter under bildet

DELIKAT: Overalt i huset står vaser som er vakre både med og uten blomster. Badene er enkle, her har Laila bare hengt opp et nytt speil og skiftet benkeplate. Foto: Yvonne Wilhelmsen
DELIKAT: Overalt i huset står vaser som er vakre både med og uten blomster. Badene er enkle, her har Laila bare hengt opp et nytt speil og skiftet benkeplate. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Pusse opp fra grunnen

– Vi så først og fremst på gamle steinhus som vi kunne pusse opp fra grunnen, så da vi fikk tips om et hus fra 2008 hadde vi egentlig ikke tenkt å se på det en gang, det var altfor moderne for oss, forteller Laila.

– Men hagen var kjempefin, og ikke altfor stor, vi likte huset, og det ville være enkelt å gjøre det om til den stilen vi ønsket.

Stilen de ønsket seg var lys og sval.

– I Provence er det jo egentlig mye mer bruk av farger enn det vi nordmenn kanskje forbinder med fransk stil, blant annet var peisen oransje og kjøkkenet svart og limegrønt. Vi ønsket oss det vi skandinaver assosierer med fransk stil, og malte derfor alle veggene hvite, brukte mye lette lintekstiler, fikk satt opp en steinvegg rundt peisen og bygget nytt kjøkken.

Les også: Det begynte med litt maling

Artikkelen fortsetter under bildet

KJØKKEN OG SPISESTUE: Vakre kontraster gir lett industrielt preg. Gulvflisene i hele huset ble beholdt, men alle veggene ble malt hvite. Kjøkkenet ble bygget nytt og malt i fargen Purbeck Stone fra Farrow & Ball. De tre lampene er fra Six Bond Street. Den grønne urnen er et funn fra Marrakech. Fine detaljer som fat, lysestaker, mugge og kjeler er funnet på bruktmarkeder i området. Det flotte skapet er fra Artwood «Husets smykke» kaller Laila ovnen fra La Cornue. Klassiske hvite metrofliser blir et elegant bakteppe. Og i Provence hører naturligvis kobberkjeler med på kjøkkenet. Foto: Yvonne Wilhelmsen
KJØKKEN OG SPISESTUE: Vakre kontraster gir lett industrielt preg. Gulvflisene i hele huset ble beholdt, men alle veggene ble malt hvite. Kjøkkenet ble bygget nytt og malt i fargen Purbeck Stone fra Farrow & Ball. De tre lampene er fra Six Bond Street. Den grønne urnen er et funn fra Marrakech. Fine detaljer som fat, lysestaker, mugge og kjeler er funnet på bruktmarkeder i området. Det flotte skapet er fra Artwood «Husets smykke» kaller Laila ovnen fra La Cornue. Klassiske hvite metrofliser blir et elegant bakteppe. Og i Provence hører naturligvis kobberkjeler med på kjøkkenet. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Effektiv oppussing

Laila har jobbet som interiørdesigner i 15 år og driver sitt eget firma, Mondo interiør. I Frankrike fikk hun god assistanse av en dansk kvinne som hadde bodd der nede lenge og som tok jobben som prosjektleder.

– Jeg snakker ikke så mye fransk ennå, så det var fantastisk å ha en som fulgte opp og som satte oss i kontakt med flinke håndverkere som var ferdige da de sa de skulle være ferdige. Vi kjøpte i mai i fjor, tok over i august, og det meste var ferdig i november.

Les også: Rivieraens mest luksuriøse

Artikkelen fortsetter under bildet

SOVEROM: På hovedsoverommet henger nødvendige rekvisitter for svale dager i Provence. Akkurat slik vil man kle seg her! Den vakkert oppredde sengen er en symfoni i duse nyanser. Sengegavlen er fra Artwood, mens lampen er fra Home & Cottage. Herfra kan man gå rett ut i hagen. Den gamle skapet er kjøpt i området, og skjuler tv-en. Foto: Yvonne Wilhelmsen
SOVEROM: På hovedsoverommet henger nødvendige rekvisitter for svale dager i Provence. Akkurat slik vil man kle seg her! Den vakkert oppredde sengen er en symfoni i duse nyanser. Sengegavlen er fra Artwood, mens lampen er fra Home & Cottage. Herfra kan man gå rett ut i hagen. Den gamle skapet er kjøpt i området, og skjuler tv-en. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Deilig atmosfære

Legg spesielt merke til:

  • Bruken av tekstiler og hvordan de ulike teksturene og mønstrene skaper personlighet selv om fargeskalaen er ganske nøytral.
  • At kjøkkenet kun består av underskap slik at inntrykket blir luftig og ryddig.
  • Hvordan Laila har brukt benker i ulike høyder som utstillingssted for vakre gjenstander, og slik skapt interessante blikkfang i rommene.

Paret har begge jobber som gjør det mulig å ha hjemmekontor, og målet er å tilbringe minst en uke i måneden her.

– Vi har bare lyst til å være her mer og mer. Det er en fantastisk deilig atmosfære her også utenfor den såkalte sesongen. Spesielt lyset fascinerer meg her, det er helt unikt. I tillegg er vi glad i å å være aktive, og vi har turstier rett bak huset. Skulle behovet melde seg for litt «glam» er det kort vei til Cannes og Nice.

Les også: Rivieraen på tvers

Mye tid blir også brukt på å utforske områdets mange hyggelige byer og markeder, i tillegg er de blitt godt kjent i egen landsby og er opptatt av å støtte de lokale spesialistbutikkene. Nylig begynte Laila også å ta på seg interiøroppdrag der nede.

– Vi har reist mye sammen, men nå har vi virkelig landet i Frankrike, så lenge vi kan ta noe avstikkere imellom til favorittbyene Marrakech og New York innimellom.

Les også: Rivieraen rundt i åpen bil

Interessert i arkitektur, interiør, boligmarked, rengjøring eller hage? Følg Klikk Bolig på Facebook.

Les også:

Det begynte med litt maling...

Ett grep, og leiligheten ble helt fantastisk

Huset ser kanskje anonymt ut fra utsiden - men bli med inn!

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus