Nå forbyr Thailand publisering av ølbilder

Chang Beer oppfordrer sine følgere på Facebook til å legge ut bilder av seg selv, med en øl på stranda.
Chang Beer oppfordrer sine følgere på Facebook til å legge ut bilder av seg selv, med en øl på stranda. Foto: Skjermdump Instagram @changbeerglobal
Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan risikere ett års fengsel om du deler en «ølselfie» på sosiale medier fra Thailand-turen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå vil myndighetene ha en slutt på reklame for ølmerker på sosiale medier. Og også du som turist står i fare for å bli straffet om du deler en ølselfie fra ferien.

– Å få kjendiser og artister til å legge ut bilder av seg selv med alkoholholdige drikkevarer på sosiale medier er ulovlig, sier leder for myndighetenes kontrollorgan for alkohol, Samarn Futrakul, til avisen Khaosod.

Hele 30 skuespillere og sangere er nå under etterforskning for brudd på alkoholloven, som forbyr en å vise merkelogoen på alkoholholdig drikke og på den måten «oppfordre» andre til å drikke.

Siden skandalen brøt ut, har Samarn påpekt at også privatpersoner vil bli tiltalt for å publisere bilder som viser etiketten på alkoholholdige drikkevarer.

Visepolitisjefen i landet, Pongsapat Pongcharoen, presiserer at dette gjelder dem som legger ut bilder av kommersielle hensyn, skriver avisen.

Prislappen kan bli opp mot 110.000 kroner eller ett års fengsel dersom du bryter loven, skriver Dagbladet.