Nå blir det billigere å bruke mobilen på ferie

Fra og med juni 2017 blir det like billig å bruke mobiltelefonen på ferie i EU-land som i Norge.
Fra og med juni 2017 blir det like billig å bruke mobiltelefonen på ferie i EU-land som i Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

I 2017 slipper du sjokkregningen når du ringer, sender tekstmeldinger og surfer i vei på ferie.

EU godkjente tirsdag en slutt på den sterkt mislikte roamingavgiften, noe som gjør det mulig å ringe, tekste og surfe til norske priser i hele EU fra juni 2017.

– Takket være denne avtalen, vil Europa bli den eneste regionen i verden som lovlig garanterer åpent internett og nettnøytralitet, sier Pilar del Castillo, EU-parlamentsmedlem fra Spania.

Siden Norge er medlem av EØS, vil reglene gjelde for oss også, skriver NRK.

– Hvordan prisene blir i 2017 kan vi ikke si enda, dette kommer an på avtalene våre, sier informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor, som synes det er positivt at EU har kommet til en enighet.

Roaming betyr at teleselskapene sørger for at kundene har nettverk og internett også når de er utenfor rekkevidden til teleselskapenes eget nettverk. Dette har selskapene tatt seg klekkelig betalt for, noe som førte til at forbrukerorganisasjoner i seks EU-land startet en kampanje mot urimelige priser og avgifter på reise.

Forrige uke skrev Aftenposten om at norske teleselskaper har tjent 600 millioner kroner på roamingavgiften bare første halvår 2015.

Personvernpolicy