Slik har du neppe sett en sikkerhetsvideo før

Her lærer du flysikkerhet av en porselensflis. Se video!

Flyselskapene bruker lettkledde damer, kjendiser og sportshelter for å tiltrekke seg flypassasjerenes oppmerksomhet under sikkerhetsdemonstrasjonen. 

Det er ikke alltid man som flypassasjer vier like mye oppmerksomhet til den obligatoriske sikkerhetsdemonstrasjon i midtgangen som flyselskapene ønsker, men nå prøver de ved hjelp av kreative videoer å få de reisende til å følge med.

Bruker kultur

Det nederlandske flyselskapet KLM Royal Dutch Airlines har latt seg inspirere av nederlandske Delft-fliser som stammer fra byen Delft. De hvite keramikkflisene med blå glasur og røtter tilbake til 1600-tallet har fått nye mønstre – nemlig flyvertinner. KLM presenterer nå sikkerhetsinstruksene i animert form i tradisjonell blå maling på flisene. Hver flis ble filmet bilde etter bilde som en flip-bok, for å få tegningene til å se ut som levende film.

Se videoen øverst i artikkelen.

Det franske flyselskapet Air France spiller på glamor. Motelandet som bugner av kles- og kosmetikkmerker har plukket ut fem modeller som i franske seiler-topper viser sikkerhetsdemonstrasjonen. Flyselskapet påstår til og med at setebeltet gir deg perfekt midje.

Se også: Delta Airlines flyr tilbake til 80-tallet

Drar kjendis-kortet

Air New Zealand har i flere år brukt både lettkledde jenter og blitt inspirert av filmer som for eksempel «Hobbiten». Nå har de hyret inn landets kjæledegger på rugbylandslaget til å demonstrere sikkerhetsinstruksene om bord i sine fly.

Landslagsspillerne i landets mest populære idrett er inspirert av filmen «Men in black», og sammen med flyvertinner viser de hva som må gjøres i en eventuell nødssituasjon. Sikkerhetsvideoen inkluderer også den originale Agent Z, spilt av Rip Torn, og andre newzealandske kjendiser.

Kjendisvideo

The United Arab Emirates Airline drar også kjendiskortet, og har hyret inn den amerikanske skuespillerstjernen Jennifer Aniston.

Filmen er ikke ment som en sikkerhetsvideo, men som reklame for flyselskapet. Aniston spiller en karakter ikke ulik Friends-karakteren Rachel. Den korte filmen har allerede over fire millioner visninger.

Se også: Denne sikkerhetsvideoen ble for sexy

Gammelt triks

Men det er ikke noe nytt å lage kreative sikkerhetsvideoer. Air New Zealand har gjort dette også tidligere.

Tidligere i år hyret de inn profesjonelle surfere som – selvfølgelig bare ved en tilfeldighet – ser veltrente ut til å utføre sikkerhetsdemonstrasjonen.

Istedenfor å bruke flykabinen som omgivelser, viser surferne hvordan du skal bruke oksygenmaske og innta nødposisjon i strandlige omgivelser.

En annen video fra samme flyselskap ble for lettkledd og ble fjernet etter en underskriftskampanje.

Og om ikke det var nok fra det newzealandske flyselskapet har de også brukt Ringenes Herre-figuren Frodo i en sikkerhetsinstruks.


Den drøye fire minutter lange sikkerhetsvideoen tar oss godt tilbake til J. R. R. Tolkiens verden og forklarer sikkerhetsrutinene, slik at du garantert får de med deg.

Se også: Så absurd kan en sikkerhetsvideo bli

Personvernpolicy