Slik vil de bygge ut Heathrow

Artikkelen fortsetter under annonsen

De første tegningene av gigantoppgraderingen er klare.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias største flyplass skal bli enda større. Heathrow Airport utenfor London trenger sårt å bygge en tredje rullebane.

Den nye rullebanen, som skal ligge til nord-vest og parallelt med dagens to eksisterende rullebaner,. Den skal være drøye 3500 meter lang, noe som gjør at stort sett alle kommersielle fly av alle typer skal kunne lande der.

Med utbyggingen skal 740.000 fly kunne lette og lande fra flyplassen hvert år. Det er en økning på 240.000 flyvinger fra i dag. Med utvidelsen skal flyplassen ha forlenget sin kapasitet frem til rundt år 2040.

Les også: Kunstig øy kan løse Londons flyplass-problemer

Det skal bygges en sjette terminal, som skal stå nær dagens Terminal 5. I forbindelse med dette skal det bygges to transport-huber, Heathrow West og Heathrow East, som skal kobles sammen med en underjordisk transitt- og bagasjesystem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med dette skal minimumstiden det tar å komme seg fra et fly i den ene enden av flyplassen til ett på den den andre siden senkes fra 75 minutter til 60 minutter, melder flyplassen på sine nettsider.

Det skal også bygges ut større områder til nye trafikkløsninger til og fra flyplassen, større cargoområder og områder til hoteller og kontorlokaler. En del av disse lokalene skal erstatte kommersielle arealer som må rives for å lage plass til rullebanen.

Politikerne vil trolig ta en endelig avgjørelse om utvidelsene får tre i kraft senere i år. De omstridte planene har en prislapp på rundt 17.6 milliarder pund, tilsvarende 220 milliarder kroner.