Meny

Finn én feil med dette bildet

Ser du tabben i reklamefilmen?
Turistbyrået til New Zealand måtte trekke promovideo etter alvorlig «kjempetabbe».

Turistbyrået til «Hobbit-landet» har vanligvis ikke problemer med å lokke turister til øyene, med sin slående natur som bakteppe. Men Tourism New Zealand er nå i hardt vær etter at deres siste turist-stunt, en «road movie» på drøye fire minutter, som ble sluppet på YouTube i forrige uke, inneholdt en skikkelig blemme.

Se om du oppdager blemmen i videoen øverst.

For i en av åpningsklippene ser man en campingbil som kjører alene på en vei, med de mektige fjellene i bakgrunnen. Problemet er bare at bilen kjører på høyre side av veien, og på New Zealand skal man kjøre på venstre side.

Les også: Et av disse flaggene kan erstatte flagget fra 1867

Lokale medier er raske med å legge skylden på det uvitende amerikanske byrået, Devin Super Tramp, som fikk oppdraget med å lage videoen.

«Det var en uheldig feil som vi jobber med å finne en løsning på», forteller en talsperson for turistbyrået til Radio New Zealand.

Hun opplyser at campingbilen i virkeligheten kjørte på riktig side av veien, men at regissøren snudde bildet, «da det så bedre ut».

Den newzealandske svaret på NAF har gått ut og bedt om at videoen fjernes og rettes.

«Vi jobber hardt for at folk som kommer til landet vårt er klar over trafikkreglene, så dette hjelper ikke i det arbeidet», forteller Liam Baldwin i The Automotive Association til radiokanalen.

Det har det siste året vært flere alvorlige ulykker der turister har leid bil og kjørt på feil side av veien i landet.

Turistbyrået har nå fjernet videoen fra YouTube.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus