Meny

Slik bygges en Dreamliner – på fire minutter

De trenger egne spesialfly for å frakte delene. – Se prosessen med å samle delene i rekordfart.

Boeings siste glis: 787-9 Dreamliner har fått mye oppmerksomhet både positivt og ikke minst negativt, etter forsinkelser på leveringer. Men nå pøses det ut maskin etter maskin fra fabrikken i Seattle.

Timelapse

Flyselskapet British Airways har fått laget en timelapse-video fra fabrikken som i rekordfart viser prosessen med å samle sammen alle delene av flykroppen til ett 62,8 meter langt fly med et vingespenn på hele 60 meter.

Les også: Dreamliner måtte snu etter haglstorm

De enorme delene krever et eget fly, en såkalt «Dreamlifter » for å frakte delene til fabrikken. I 2013 fikk ett slikt kjempefly ufrivillig oppmerksomhet etter at det landet på feil flyplass i Kansas. Flyet var da strandet siden rullebanen egentlig var for kort til å lette igjen fra.

Langdistanse

Videoen ble laget i forbindelse med det britiske flyselskapets første leveranse av flyet.

BAs 787-9 Dreamlinere skal fly non-stop fra London til Abu Dhabi, Muscat, Kuala Lumpur og Austin.

Også Bjørn Kjos og Norwegian har lagt inn bestillinger på787-9-maskinen, men deres 11 fly er ikke i trafikk før tidligst 2016.

Se også denne : Utskjelte Dreamliner viste frem høytflyvende triks

Til tross for sine forsinkelser på leveringer har flyene også fått positiv oppmerksomhet, spesielt etter denne dramatiske oppvisningen under et flyshow i Paris i sommer:

Her tar det helt av for Dreamliner

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus