– Grensekontroll ga færre gjester til Oktoberfest

Ansatte under årets Oktoberfest danser og dynker hverandre med øl for å feire avslutningen av årets festival i München.
Ansatte under årets Oktoberfest danser og dynker hverandre med øl for å feire avslutningen av årets festival i München. Foto: Felix Hoerhager / Epa

Oppmøtet ved verdens største årlige ølfest i Tyskland, sank i år.

Grensekontrollene som er innført for å begrense tilstrømmingen av flyktninger har forvansket togtrafikk, sier arrangørene etter festivalen.

Den 16 dager lange begivenheten ble avrundet i byen München sør i Tyskland søndag. Årets sjef, Josef Schmid, sier kjølig vær også bidro til 400.000 færre gjester ved årets festival, melder AFP Relaxnews.

Det totale besøkstallet falt til 5,9 millioner ølhunder, laveste antall siden 2009.

Schmid sier grensekontrollene for å hanskes med et rekordhøyt antall migranter og flyktninger trolig også har hindret enkelte turister fra naboland i å komme seg til München, melder det nasjonale nyhetsbyrået DPA.

Ølsalget sank til 7,3 millioner liter, 400.000 store krus færre enn i 2014.

Men kriminaliteten sank også, og politiet registrerte ni prosent færre uttrykninger i år.

Les også: Turister strømmer til TV-universene

Togkaos

Lokale myndigheter slet med å holde ølentusiaster og flyktninger fra hverandre, særlig ved hovedtogstasjonen i München, der omkring 20.000 migranter og flyktninger ankom hver av de to første helgene i september.

Politiet sa søndag at innsatsen deres hadde lykkes, etter at mange asylsøkere ble hentet ved grensen og fraktet med buss og tog til andre deler av Tyskland.

– Det ble ikke meldt om noen uroligheter mellom flyktninger og festivaldeltakere, heter det i en uttalelse fra politiet.

Overveldet av et rekordhøyt antall flyktninger, og med et ønske om å registrere asylsøkere idet de kommer til landet, gjeninnførte Tyskland 13. september midlertidig grensekontroll.

Som følge av dette innstilte det tyske togselskapet Deutsche Bahn flere linjer til og fra Østerrike og Ungarn.

Les også: Lyst på et år fri? Slik får du råd

Én million asylsøkere

Europas største økonomi er ventet å ta imot opp til én million asylsøkere i år, fem ganger flere enn i 2014.

Selv om Oktoberfest begynte for 205 år siden har dette året markert den 182. varianten. Festen ble avlyst under de to verdenskrigene, to kolerautbrudd, Napoleons invasjon av Bayern og hyperinflasjonen på 20-tallet.

Begivenheten ble opprinnelig avholdt i oktober for å markere et kongelig bryllup. Senere ble den lagt til en tidligere dato av hensyn til været.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus