Flytårn var tomt – Charterfly fikk ikke lande på Evenes

Et SAS-fly med 200 passasjerer ble omdirigert fra Evenes/Narvik lufthavn til Bodø fordi flytårnet var ubemannet. Illustrasjonsfoto.
Et SAS-fly med 200 passasjerer ble omdirigert fra Evenes/Narvik lufthavn til Bodø fordi flytårnet var ubemannet. Illustrasjonsfoto. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Et SAS-fly med 200 passasjerer ble omdirigert fra Evenes/Narvik lufthavn til Bodø fordi flytårnet var ubemannet.

SAS-flyet var på vei tilbake fra Kreta, skriver Harstad Tidende. En av passasjerene sier til avisen at de skulle ha landet på Evenes klokken 20.05, men at de ikke fikk lande fordi flytårnet var ubemannet. Flytårnet skal ikke ha vært bemannet på grunn av en misforståelse.

Hendelsen bekreftes av lufthavnsjef på lufthavnen, Eirik Bergstedt.

– Det vi kan si nå er at saken skal undersøkes umiddelbart. Årsaken til glippen må vi bruke tid på. Vi ser naturligvis alvorlig på situasjonen, og beklager til alle som er berørt, sier Bergstedt til avisen Fremover.

Han sier de nå skal undersøke hva som gjorde at de ikke hadde flygeleder på jobb på et tidspunkt det skulle være det. Tårnet ble bemannet klokken 20.20 lørdag kveld, og charterflyet kunne starte turen mot Evenes lufthavn, noe forsinket.

Personvernpolicy