I shabby bakgater finner du den ekte smaken av Kairo

Egyptere spiser ved Kaber Subhi-restaturanten i Kairo.
Egyptere spiser ved Kaber Subhi-restaturanten i Kairo. Foto: AFP PHOTO/ MOHAMED EL-SHAHED
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjester fra hele Kairo reiser langt for å oppsøke den fristende lukten av grillet kebab. Og det til tross for at de er omringet av søppel, skittentøy og villkatter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I den egyptiske hovedstadens nordlige forstad, Shubra, finner du en rekke spisesteder som har blitt populære til tross for sine omgivelser.

Restaurantene her appellerer ikke bare til beboere i Kairos fattigste nabolag, men har også blitt magneter for kresne gjester. Å besøke forstadens restauranter befinner seg nå på flere turisters "må-gjøre-liste". Derfor er mange villige til å reise på tvers av byen for å opplevde restaurantene, skriver AFP Relaxnews.

Omringet av villkatter

Kaber Subhi er et av spisestedene i forstaden. Hit kommer folk i dyre biler, for å sitte ved bordene og jage bort villkatter.

Restauranten tilbyr blant annet grillet kjøtt på spyd, kebab, biter av biff eller fårekjøtt. Retter som er helt vanlige ved resten av hovedstadens tusentalls restauranter. Likevel går rettene for å være spesielle.

– Det skyldes nok vår blanding av hemmelige sauser, sier eieren av restauranten, Subhi ak-Sayyid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjenner på den virkelige pulsen

– At omgivelsene er rene er ikke viktig, sier en gjest ved restauranten, Nurridin Gevara, idet han river av et stykke med egyptisk flatbrød.

Han har reist fra en velstående forstad i Kairo for å oppleve restauranten. I kveld har han bestilt stekt lever, kebab og et fat med salat, sylteagurker, sesam og pasta.

– Det viktigste er at måltidene er gode og at maten smaker godt, sier han.

Idet det nærmer seg midnatt strømmer flere gjester til. Mange familier står tålmodig i smug og venter på et ledig bord.

Strømmer til

Ikke langt fra Kaber Subhi ligger en annen restaurant som har vokst seg berømte på tvers av byen. Bibo serverer sine kjøtt- og grønnsaksretter i små fat av leire. Disse kan restaurantens kunder bestille etter å navigert seg fram gjennom mørke gater.

– Vi kunne hatt middag hvor som helst i nærheten av hjemmet, men dette stedet er annerledes. Her føler du den virkelige pulsen av livet, sier gjesten Evita Abib, til AFP.

Oversatt og tilrettelagt av Synne Lykkebø Hafsaas/ ABC Nyheter