Nå blir det dyrere å stumpe røyken i gatene i Paris

Borgermesteren i Paris vil at gatene skal være rene.
Borgermesteren i Paris vil at gatene skal være rene. Foto: AFP Relaxnews

Borgermesteren vil slå hardt ned på usivilisert atferd for å redde byens skitne rykte.

Å kaste røykstumper på bakken i Paris kan bli en dyr affære.

Torsdag skrudde myndighetene i den franske hovedstaten opp bøtene for å grise til gatene. Tidligere kostet det 35 euro (331 norske kroner) om man ble tatt på fersken i å la røykstumpen ligge i gatene, nå bøtelegges dette med 68 euro (643 norske kroner).

Borgermesteren i Paris sier myndighetene ønsker å slå hardt ned på usivilisert atferd:

– Det ser ikke bare stygt ut, det er også skadelig for miljøet. Røykstumper inneholder en rekke giftige stoffer som blir spredd i lufta og jorden, sier borgermester Anne Hidalgo i en pressemelding.

Verdens helseorganisasjons (WHO) rapport fra 2012 viser at hele 25 prosent av befolkningen i Frankrike røyker. Antallet røykere i Frankrike er høyere enn i de fleste andre land i Europa, bortsett fra Spania, Hellas og noen land i Øst-Europa.

Les også: Her fjernes kjærlighetslåsene fra Paris

Myndighetene mener griseri som å kaste røykstumper i gatene og hundebæsj i gatene har gitt byen et dårlig rykte.

– At byen er skitten, er noe av det som innbygger i Paris klager mest på, sier borgermesteren i en pressemelding hvor hun etterlyser mer respektabel oppførsel blant innbyggerne.

I tillegg til å øke bøtene for å kasterøykstumper i gatene, har de også skrudd opp bøtene til hundeeiere som ikke plukker opp etter hunden til 68 euro.

Oversatt og tilrettelagt av Kathleen Buer / ABC Nyheter

Personvernpolicy