Meny

Nå blir det dyrere å stumpe røyken i gatene i Paris

Borgermesteren i Paris vil at gatene skal være rene. Foto: AFP Relaxnews

Borgermesteren vil slå hardt ned på usivilisert atferd for å redde byens skitne rykte.

Å kaste røykstumper på bakken i Paris kan bli en dyr affære.

Torsdag skrudde myndighetene i den franske hovedstaten opp bøtene for å grise til gatene. Tidligere kostet det 35 euro (331 norske kroner) om man ble tatt på fersken i å la røykstumpen ligge i gatene, nå bøtelegges dette med 68 euro (643 norske kroner).

Borgermesteren i Paris sier myndighetene ønsker å slå hardt ned på usivilisert atferd:

– Det ser ikke bare stygt ut, det er også skadelig for miljøet. Røykstumper inneholder en rekke giftige stoffer som blir spredd i lufta og jorden, sier borgermester Anne Hidalgo i en pressemelding.

Verdens helseorganisasjons (WHO) rapport fra 2012 viser at hele 25 prosent av befolkningen i Frankrike røyker. Antallet røykere i Frankrike er høyere enn i de fleste andre land i Europa, bortsett fra Spania, Hellas og noen land i Øst-Europa.

Les også: Her fjernes kjærlighetslåsene fra Paris

Myndighetene mener griseri som å kaste røykstumper i gatene og hundebæsj i gatene har gitt byen et dårlig rykte.

– At byen er skitten, er noe av det som innbygger i Paris klager mest på, sier borgermesteren i en pressemelding hvor hun etterlyser mer respektabel oppførsel blant innbyggerne.

I tillegg til å øke bøtene for å kasterøykstumper i gatene, har de også skrudd opp bøtene til hundeeiere som ikke plukker opp etter hunden til 68 euro.

Oversatt og tilrettelagt av Kathleen Buer / ABC Nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus