Meny

Reisebyrå advarer mot å splitte opp flyreisen

Å miste flyet kan være veldig kjedelig. Spesielt om du ikke har krav på hjelp fra flyselskapet. Foto: COLOURBOX

– Det er ingen som kan hjelpe dem.

Søkemotorer på nett som Skyscanner og Kayak har en funksjon hvor man kan splitte opp flybillettene. Dette gjør at reisende kan velge flyselskap uavhengig av allianser, skriver Aftenposten.

Det kan være penger å spare på å splitte opp flybillettene ved å reise videre med lavprisselskaper fra knuteplass-flyplasser som London, Dubai eller Hongkong.

Men administrerende direktør i reisebyrået Berg-Hansen, Arne Villadsen advarer imidlertid mot for mye kreativitet på dette punktet:

– Dette er som å kjøpe en bil uten forsikring. Ja, du kan spare litt penger, men det er ikke verdt det i forhold til den risikoen du tar, sier Villadsen til Aftenposten.

Les også: For­sin­kel­ser: En av ti fly­pas­sa­sje­rer kjenner ikke ret­tig­he­tene sine

Han forteller at reisebyrået ofte blir kontaktet av kunder som har splittet opp flyreisen og opplevd forsinkelser. Én av ulempene med å splitte opp reisen er at du ikke nødvendigvis har krav på hjelp fra flyselskapet til å komme deg videre.

– Det er ingen som kan hjelpe dem, og de har ingen rettigheter å slå i bordet med. Den eneste løsningen de står igjen med, er å kjøpe en ny billett – gjerne til fullpris fordi alle billigbillettene ble solgt for lenge siden, sier Villadsen.

Om flyet ditt er forsinket, er du bedre sikret om du reiser innad og fra EØS.

Hvilke rettigheter du har avhenger av hvor langt du skal reise, og hvor lenge du har ventet.

Fordi regelverket er relativt komplisert har Forbrukerrådet utviklet en kalkulator som regner ut hva du har krav på.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus