– Det er skremmende tall

Det kan bli dyrt om du blir syk på ferie og ikke har forsikringen i orden.
Det kan bli dyrt om du blir syk på ferie og ikke har forsikringen i orden. Foto: COLOURBOX

To av ti visste ikke om de var forsikret på reise.

En ny undersøkelse fra forsikringsselskapet Gjensidige viser at nesten to av ti har vært usikre på om reiseforsikringen var i orden mens de var på ferie i utlandet, skriver Aftenposten.

– Det vil si at flere hundre tusen har vært usikker på om reiseforsikringen har vært OK, sier informasjonsrådgiver Arne Voll i Gjensidige til avisen.

Ifølge landsoversikten er det flest personer i Oslo som har vært usikre. Der har én av fire vært usikre på om de var forsikret på reise.

Les også: Hver femte barnefamilie reiser uten forsikring

– Det er skremmende tall, mener Voll.

Om man blir syk på ferie i utlandet, kan det svi for lommeboken. I juli dekket Gjensidige 15 sykeopphold med hjemtransport og erstatninger for over 100.000 kroner.

Er du usikker på om det er risiko for å bli syk i landet du ønsker å reise til, bør du sjekke UDs reiseråd på landsider.no. Her kommer myndighetene med oppdaterte reiseråd og informasjon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus