Tre av ti nordmenn kan tenke seg å stå på flyet

Fremtidens flykabiner kan komme til å inneholde stående passasjerer.
Fremtidens flykabiner kan komme til å inneholde stående passasjerer. Foto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten halvparten av de unge kan tenke seg ståplasser på flyet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det finnes helt klart interesse for ståplasser på korte strekninger om prisene er betydelig lavere. Dette ser vi på at tre av ti har sagt at de kan tenke seg slike flybilletter. De som er mest positive til dette er de unge, sier markedssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket Feriereiser i en pressemelding fra reisebyrået.

Les også: 12 land du bare MÅ besøke

Selskapet har selv gjennomført en undersøkelse som viser at ni prosent av alle de spurte kan tenke seg ståplass på flyreiser under en time, dersom billettprisen er halvert. 23 prosent ville bare ha stått dersom prisen var svært lav eller nesten gratis.

– Flykabinen har lenge sett lik ut. Ståplasser på flyet vil i så fall revolusjonere måten å fly korte avstander. Flyselskaper er optimistiske til sine tidsplaner, men det vil fortsatt være igjen mye sikkerhetsarbeid før vi kan bestille ståplasser til våre kunder, sier Wolff Andresen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Fem grunner til å legge ferien til Norge

Undersøkelsen viser også at menn er mer villige til å stå enn kvinner, og også at de unge er mest positive. 47 prosent av de mellom 18 og 29 år kunne ha tenkt seg å stå for en betydelig lavere pris, mens bare 20 prosent av de mellom 65 og 79 kunne det samme.

Både kinesiske Spring Air og irske Ryanair har ytret ønske om å kunne tilby sine reisende ståplasser i fremtiden.