Åpnet glassbro over avgrunnen

Den nyåpnede glassbroa i Shiniuzhai-parken er 300 meter lang, og henger 180 meter over bakken. Foto: China Stringer Network / Reuters

Kina åpnet torsdag en attraksjon de skal ha sterk mage for å takle.

Den nylig fullførte konstruksjonen er 182 meter over elvedalen nedenfor, og spenner seg mellom to klipper i den geologiske parken Shiniuzhai i Hunan-provinsen sørøst i Kina.

Den 300 meter lange broa er i dag den lengste konstruksjonen i sitt slag, melder The Independent.

Haohan Qiao, eller «De modige menns bro», er den siste i en rekke av tilsvarende attraksjoner med glassbunn i Kina og verden for øvrig, skriver CNN.

Selv om den kan virke skremmende ved første øyekast, bedyrer ingeniørene at broa i Shiniuzhai-parken er fullstendig trygg å gå på.

Hver av glassplatene er 24 millimeter tykk, og 25 ganger sterkere enn vanlig glass.

Haohan Qiao var opprinnelig en trebro før parken eksperimenterte med å erstatte en liten del av den med glass i 2014.

I dag er hele broa bygget om, og det er Kinas første hengebro i glass. 11 ingeniører brukte flere måneder på å erstatte alle treplankene med glassplater.

Senere i år, kanskje allerede i oktober, åpnes en ny konstruksjon av samme slag i Zhangjiajie Grand Canyon-området, omkring 300 kilometer nordvest for Shiniuzhai.

Når den står ferdig vil Zhangjiajie-konstruksjonen være verdens høyeste og lengste glassbro, 380 meter lang, 300 meter over bakken, melder BBC.

Personvernpolicy