Her regjererer hagenissene

REGJERER: Hagenissene ønsker deg velkommen og passer på kartet som viser at du har havnet utenfor allfarsvei. Foto: Flickr CC

De fleste greier seg med én. I en krok av Australia har de sin egen liten koloni.

Det var en gang én hagenisse. Den klassiske eventyråpningen passer ganske fint til en artikkel om Gnomesville, en liten landsby av hagenisser.

Nord for Denmark ligger Gnomesville (se kart), nærmest som et Mekka for hagenisser. Det er riktignok ikke det skandinaviske Denmark, men sørvest i Australia, sør for Perth og Fremantle. I en avsidesliggende rundkjøring ligger det en merkelig attraksjon med et utall hagenisser (gnomes på engelsk).

Ulike kilder har noe ulike forklaringer på hvordan dette lille nisseselskapet oppstod, men sentralt er nettopp rundkjøring de oppholder seg i. Ifølge nettstedet Gnomesville.com startet det med en enslig nisse i protest mot rundkjøringen som ble bygget av lokale myndigheter.

Det er usikkert hvem som plasserte den første nissen, men med årene har både lokale og turister bdiratt til å øke befolkningstettheten dramatisk.

Fra den spede starten for omtrent 20 år siden har det ballet på seg, og i dag skal det være nærmere 5.000 fargerike hagenisser i ulike størrelser i den nokså ukjente rundkjøringen.

Personvernpolicy