Blindpassasjer skapte frykt i Norwegian-fly

En kvinne i 40-årene kom seg forbi sikkerhetskontrollene og om bord i flyet som skulle fra Barcelona til London lørdag. Dette skapte frykt blant passasjerene om bord. Illustrasjonsfoto: Johan Nilsson (TT / NTB scanpix)
En kvinne i 40-årene kom seg forbi sikkerhetskontrollene og om bord i flyet som skulle fra Barcelona til London lørdag. Dette skapte frykt blant passasjerene om bord. Illustrasjonsfoto: Johan Nilsson (TT / NTB scanpix)

En kvinne i 40-årene skapte terrorfrykt om bord i et Norwegian-fly som blindpassasjer. Væpnet politi eskorterte kvinnen av flyet.

Kvinnen kom seg forbi sikkerhetskontrollene og om bord i flyet som skulle fra Barcelona til London lørdag.

– Vi vil ikke spekulere i hva som skjedde forut for at vårt crew oppdaget kvinnen inne på flyet, men våre rutiner avslørte at det var en person uten dokumentasjon om bord, sier kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i Norwegian til Nettavisen.

Ifølge den britiske avisen The Sun vekket kvinnen mistanke da hun hadde med seg flere ulike pass. Passasjerer om bord fryktet at kvinnen planla terrorhandling og rapporterte til kabinpersonalet som igjen varslet politiet.

Men ifølge Næss var det besetningsmedlemmene på flyet som oppdaget blindpassasjeren i forbindelse med tellingen av passasjerer om bord.

Passasjerer fryktet at hun var terrorist, og det var tilløp til panikk da mange passasjerene forsøkte å komme seg av flyet, ifølge øyenvitner.

Væpnet politi tok ifølge The Sun seg om bord i flyet for å få kontroll over situasjonen, og etter 90 minutter fikk passasjerene igjen gå om bord i flyet før det kunne ta av to timer etter skjema.

Personvernpolicy