Nordmenn satte «USA-rekord»

De tre norske herrenes ferd gjennom 22 amerikanske delstater på et døgn endte i Illinois mandag.
De tre norske herrenes ferd gjennom 22 amerikanske delstater på et døgn endte i Illinois mandag. Foto: Comeon.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gunnar Garfors, Tay-young Pak og Øystein Djupvik har i løpet av det siste døgnet besøkt 22 amerikanske delstater på 24 timer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det meste av turen har foregått i bil, men turboturistene har også benyttet tre korte reiser med rutefly. Rekordferden endte i IIllinois, rett før klokken 12 (norsk tid) mandag.

– Rekorden skal nå bekreftes av «RecordSetter», som fungerer litt på samme måte som Guinness Rekordbok. Rekordforsøket har blitt meldt inn, og det skal leveres dokumentasjon fra stedene som er besøkt, sier presseansvarlig for stuntet, Pål Tømmerhoel i kommunikasjonsbyrået Mediamenn AS, til ABC Nyheter.

Etter at trioen la ut på veien fra Maine i går, har de vært innom New Hampshire, Massachusetts, Connecticut, Rhode Island, Vermont, New York. Pennsylvania, New Jersey, Delaware, Maryland, Virginia, West Virginia, Alabama, Nord-Carolina, Mississippi, Arkansas, Missouri, Kentucky - og til slutt Illinois, heter det i en pressemelding fra «RecordrunUSA».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en helt herlig følelse akkurat nå! Vi er trøtte og slitne, men utrolig lykkelige. Og du skal ikke se bort fra at vi har igjen noe små krefter til en fest også, sier kameratene i pressemeldingen.

Rekordforsøket er dokumentert både på Facebook-siden RecordrunUSA og på Garfors’ hjemmeside.

Flyturene skapte noen forviklinger.

– Vi fikk èn skikkelig flyforsinkelse midt i fleisen omtrent midtveis på turen, og da sto hele rekorden i fare for å ryke. Heldigvis hadde vi forberedt oss på at slikt kunne skje og klarte å kaste om litt på planene, slik at vi ikke tapte alt for mye tid. Men det var nære på, sier Djupvik i pressemeldingen.

Rekordforsøket er sponset av Comeon som driver med betting og casino på nett.

I fjor satte de tre vennene også verdensrekord da de besøkte 19 land i Europa i løpet av et døgn, skriver VG.

Gunnar Garfors har tidligere besøkt fem kontinenter i løpet av et døgn, også dette en rekord, og for tre år siden ble han den yngste nordmannen til å ha besøkt alle verdens land.