Slik blir de nye langdistanserutene til SAS

Tre nye langdistanseruter fra Oslo, Stockholm og København ble lansert av SAS i dag.
Tre nye langdistanseruter fra Oslo, Stockholm og København ble lansert av SAS i dag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag lanserte SAS tre nye langdistanseruter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre nye langdistanseruter ble i dag lansert av det skandinaviske flyselskapet. Alle rutene går fra Skandinavia til USA. Den første fra Oslo til Miami, den andre fra København til Miami, og den tredje fra Stockholm til Los Angeles. Dette skriver Aftenposten.

Ruten Oslo-Miami blir den tredje oversjøiske ruten til SAS fra Norge. Fra før av flyr selskapet til New York fra Oslo og til Houston fra Stavanger.

Ruten til California starter 14. mars, mens Florida-rutene åpner utpå høsten neste år.

Les også: Økning av uregjerlige passasjerer på norske fly

Kort vei til Cuba

– Dette er en stor satsing fra vår side. Med disse nye rutene kaster vi inn 330.000 nye seter i trafikken mellom Skandinavia og USA. Vi tror vi har plukket ut destinasjoner som vil bli populære både for næringsliv og privat reisende, sier konserndirektør i SAS, Eivind Roald, til Aftenposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Roald sier også til avisen at Miami er et godt utgangspunkt for å reise videre i USA og resten av Amerika, og påpeker at Cuba og Havanna nå er en god mulighet nå som forholdet mellom USA og Cuba er mer normalisert. Flyturen fra Miami til Havanna tar bare 45 minutter.

Les også: SAS satte rekord i juli

Store muligheter

Ruteutviklingssjefen på Oslo Lufthavn, Jasper Spruit, mener at Oslo har store muligheter for flere nye interkontinentale ruter.

– Det reiser 24 millioner passasjerer her hvert år. Det er god økonomi i landet, et aktivt næringsliv og folk reiser mye, sier Spruit til Aftenposten.

Miami-ruten skal gå tirsdag, onsdag, fredag og søndag fra Oslo, og de øvrige dagene fra København.

Les også: Norwegian cruiser forbi SAS i Skandinavia