Emirates annonserer «verdens lengste» flytur

Emirates skal begynne å fly direkte til Panamas hovedstad.
Emirates skal begynne å fly direkte til Panamas hovedstad. Foto: ©Vilainecrevette/shutterstock.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyselskapet Emirates Airline fra Dubai annonserte denne uken at de vil starte opp «verdens lengste direkteflygning» i februar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Turen går fra den travle nasjonen i Golf-regionen til Panama City, og varer mer enn 17 timer, melder AFP Relaxnews.

Flyselskapet satser på daglige direkte flyturer til Panamas hovedstad i et fly av typen Boeing 777-200LR, som også kan frakte 15 tonn last, heter det i en pressemelding fra Emirates.

Flyturen mellom de to handelsbyene skal vare 17 timer og 35 minutter. Panama blir flyselskapets første destinasjon i Sentral-Amerika.

Les også: SAS innfører ny økonomibillett

Dagens lengste flyturer knytter Dallas til Sydney (nærmere 17 timer), Johannesburg til Atlanta (16 timer og 40 minutter) og Dubai til Los Angeles (16 timer og 35 minutter).

Tidligere fantes det en direkteflygning på nærmere 19 timer, mellom Singapore og New York, drevet av Singapore Airlines. Den ble stanset i 2013 i et forsøk på å redusere kostnader.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Emirates har en flåte med 235 fly, som reiser til 147 destinasjoner i 81 land.

Flyselskapet har verdens største flåte med Airbus A380s og Boeing 777s, med ytterligere 274 fly til bestilling, med en samlet verdi på 135 milliarder dollar (1111 milliarder kroner).

Les også: Flyselskap vil veie alle passasjerene før de går om bord

I mars anklaget amerikanske flyselskap og amerikanske fagforeninger for flyansatte flyselskapene i Golfen for å nyte godt av rentefrie lån, subsidierte flyplassavgifter, myndighetenes beskyttelse mot svinn av drivstoff og lønnsutgifter under markedsverdi, som anses for å være konkurransevridende subsidier av Verdens handelsorganisasjon.

Regionens tre store aktører, Emirates, Qatar Airways og Abu Dhabis Etihad, har gjentatte ganger avvist anklagene og slått tilbake med at «amerikanske flyselskap misliker konkurransen».

Glad i reisestoff? Vi har mye av det på Instagram: