Kenya skal bygge enorme jernbanebroer over nasjonalpark

Myndighetene i Kenya har besluttet at bygging av ny jernbanelinje ikke skal gå på bekostning av området til Nairobi National Park. Strekninger som var tenkt å gå gjennom nasjonalparken, skal i stedet legges på jernbanebroer som parkens løver, giraffer og zebraer kan passere under. Foto: Simon Maina (AFP Photo)
Myndighetene i Kenya har besluttet at bygging av ny jernbanelinje ikke skal gå på bekostning av området til Nairobi National Park. Strekninger som var tenkt å gå gjennom nasjonalparken, skal i stedet legges på jernbanebroer som parkens løver, giraffer og zebraer kan passere under. Foto: Simon Maina (AFP Photo)

Naturvernere er fornøyd med avgjørelsen om ikke å la den nye jernbanen gå gjennom den unike nasjonalparken ved Nairobi.

Jernbanen som bygges mellom havnebyen Mombasa og Nairobi, skulle etter planen gå gjennom den 117 kvadratkilometer store nasjonalparken rett utenfor hovedstaden.

Men nå har myndighetene besluttet at det skal bygges broer, i stedet for å legge jernbanesporet gjennom den unike nasjonalparken, der bøfler og nesehorn streifer omkring bare syv kilometer fra hovedstadens travle bykjerne.

Broene skal bygges over viktige deler av nasjonalparken, melder AFP Relaxnews.

– Vi planlegger å bygge broer som vil ha en total lengde på opptil ni kilometer, sier Paul Muya, talsmann for Kenya Wildlife Service (KWS), ifølge nyhetsbyrået.

Les også: Turismen i Kenya sliter

Det er ikke satt noen dato for når brobyggingen vil begynne, men KWS opplyser at de på de høyeste strekningene vil være rundt 20 meter over bakken, slik at dyrene kan forflytte seg under.

Det var i 2013 det ble kjent at Kenya skal bygge en ny jernbanelinje ved hjelp av midler fra Kina. Målet er at prosjektet skal øke handelen og styrke det østafrikanske landets økonomiske stilling i regionen. Da det ble kjent advarte naturvernere om at det ville bli en trussel for nasjonalparken.

Naturverner Paula Kahumbu, som leder kampanjegruppen til organisasjonen Wildlife Direct, mener brobygging er den beste mulige løsningen.

– Det er en veldig innovativ tilnærming som vil bli en løsning for fremtidig utvikling som skjer i villmarksområder, sier hun ifølge AFP Relaxnews.

Se video:

Personvernpolicy