Oslo lufthavn ble lammet av tekniske problemer

En nettverksfeil stanset innsjekkingen og fylling av flybensin på Oslo lufthavn i to og en halv time lørdag. Problemene fører til forsinkelser på flere avganger.

Ved 18.30-tiden kunngjorde lufthavnen over høyttaleranlegget at passasjerene kunne sjekke inn som normalt.

Da hadde datasystemene vært ute av drift siden klokken 16, og flyselskapene hadde etter beste evne forsøkt å sjekke passasjerer inn manuelt. Fly som trengte påfyll av drivstoff, ble imidlertid stående.

– Dette vil føre til følgeforsinkelser utover dagen, fordi fly blir stående. Det vil bli mange mennesker som skal sjekke inn på en gang når vi får løst problemene, sier pressekontakt Lasse André Vangstein ved Oslo lufthavn til NTB.

– Problemene rammer avgangene ulikt. Vi har et operativt tårn, det vil si at vi kan sende av gårde og ta imot fly, men vi kan ikke fylle bensin på flyene, sa Vangstein litt tidligere lørdag ettermiddag.

– De flyene som ikke trenger drivstoff, kan komme seg av gårde. Men hvis de ikke har fått sjekket inn passasjerer og bagasje, blir de stående likevel, forklarte han.

Personvernpolicy