Krever 1,3 millioner på grunn av trang plass

Australieren som saksøker Etihad, krever 1,3 millioner kroner for tapt inntekt etter å ha tilbrakt 14 timer ved siden av en overvektig medpassasjer.
Australieren som saksøker Etihad, krever 1,3 millioner kroner for tapt inntekt etter å ha tilbrakt 14 timer ved siden av en overvektig medpassasjer. Foto: Kamran Jebreili / Ap / NTB Scanpix

Australier krever millionbeløp for ryggskade og tapt inntekt etter langtur ved siden av en overvektig medpassasjer.

Australske James Bassos' 14 timer lange flyvning fra De forente arabiske emirater til Sydney har ifølge ham selv, og søksmålet han har levert mot Etihad, gjort så han har tapt inntekter, søvn- og konsentrasjonsevne, ifølge nyhetsbyrået AP.

Bassos krever flyselskapet for 227.000 australske dollar, tilsvarende 1,3 millioner norske kroner.

Han mener selv at han måtte sitte i en svært ubehagelig stilling for å ikke komme i kontakt med den kraftig overvektige passasjeren ved siden av seg. Fordi flyvningen var fullbooket var det heller ikke mulig for ham å bytte sete, selv om han en liten stund fikk sitte på en plass forbeholdt de kabinansatte.

Den ubehagelige flyturen var i 2011, søksmålet ble sendt inn i 2012 og nå regner flyselskapet med at saken fort vil være ute av verden: Rettsapparatet i Queensland har beordret Bassos til å gjennomføre en medisinsk undersøkelse.

– Nå som Herr Bassos endelige skal gjennomgå en medisinsk sjekk... Ja, da regner vi med denne saken er kjapt over, sier selskapet i en uttalelse.

Personvernpolicy