Fikk seg en på «snuten»:

Dreamliner måtte snu etter haglstorm

Passasjer: - Jeg var overbevist om at vi kom til å styrte.

Det ble i overkant dramatisk for passasjerene som skulle på American Airlines rute 88 mellom Beijing og Fort Worth/Dallas mandag. Drøye 40 minutter ut i flyvingen, ble flyet rammet av en haglstorm og pilotene valgte å avbryte flyvingen og returnere til Beijing.

– Jeg var overbevist om at vi kom til å styrte, forteller en passasjer til ABC News.

Les også: Nei, ikke fly med dette flyselskapet

Da passasjerene ble fraktet ut av flyet igjen så de hvor hardt det hadde blitt rammet. Deler av nesepartiet var vendt innover og det var også skader på vingene.

Karbonfiber

Boeing 787 Dreamliner-maskinen har et ytre lag som hovedsakelig er laget av karbonfiber i stedet for aluminium, for å spare vekt.

– Karbonfiber er veldig vanskelig å reparere, så dersom flyet har tatt skade, så kan det bli stående i Beijing veldig lenge, forteller ABC News sin flyekspert, tidligere marinepilot Stephen Ganyard, til kanalen.

Satt på bakken permanent

Det er bare en måned siden en Boeing 747-maskin ble pensjonert av Delta, etter at det fikk lignende skader under en tur mellom Detroit og Seoul. Den fikk også nesepartiet hardt skadet.

Det flyet var 26 år gammelt, mens dreamlineren til American Airlines skal være flunk nytt og kun ha vært i drift siden mai.

Har du fått med deg denne? Kabinansatt reddet familieferien

Personvernpolicy