Disneyland tar mer betalt fra tyske kunder

<p>Disneyland etterforskes for å kreve høyere priser av kunder fra utvalgte land.<br></p>
Disneyland etterforskes for å kreve høyere priser av kunder fra utvalgte land.
Foto: Michel Spingler / Ap

EU uttalte tirsdag at de har startet en gransking av hvorvidt Disneyland utenfor Paris tar seg bedre betalt av kunder fra enkelte land.

En slik prisdiskriminering strider mot unionens lover. EU-kommisjonen uttalte at den har mottatt flere klager på fornøyelsesparken som ligger øst for den franske hovedstaden.

Saken kommer bare dager etter at Disney var ett av flere Hollywood-studioer som ble gransket i en annen etterforskning av urettferdig behandling av forbrukerne.

– Vi undersøker for tiden en rekke klager, inkludert flere mot Disneyland Paris, sier en talskvinne for EU-kommisjonen.

– EU-kommisjonen og EUs forbrukerkontorer får regelmessig klager fra forbrukere som gjelder forskjellsbehandling på grunnlag av nasjonalitet eller bosted. Altfor ofte blir forbrukere som ønsker å kjøpe tjenester eller varer i et annet EU-land nektet den beste prisen, la hun til.

Ifølge Financial Times blir Disneyland Paris, Europas største fornøyelsespark, etterforsket for overprising rettet mot britiske og tyske kunder. Avisen skriver at franske kunder betaler 12.154 kroner (1346 euro) for en premiumpakke, mens britiske turister må ut med 16.886 kroner og tyskere svimlende 22.096 kroner for fornøyelsesparkens dyreste pakke.

Disneyland Paris tilbakeviser beskyldningene om at de tar seg bedre betalt av kunder fra enkelte land.

– Våre priser er de samme overalt i EU dersom man ser bort ifra vekslingskursene, sier visepresident Julien Kauffmann i Disneyland Paris til AFP.

– Den eneste forskjellen er at vi fra tid til annen har tilbud som ikke nødvendigvis er tilgjengelige i alle europeiske land til samme tid, sier han.

Personvernpolicy